U Dubravi nema grijanja već šesti dan, ‘u tijeku je sanacija’, a troškove pokrivaju – stanari

FOTO: Flickr
Stanari zagrebačke Dubrave već se danima smrzavaju

U zagrebačkoj Dubravi sada već 6. dan stanari su bez grijanja i smrzavaju se zbog obustave toplinske energije, a “grije” ih kompletna zimska oprema i mala grijalica u zgradi prepunoj stanara i male djece. Kako su nam kazali stanovnici Dubrave, nitko cijeli vikend nije izašao na intervenciju da vide gdje je kvar ili puknuće cijevi. Svi se, kažu građani, ograđuju.

“Kotlovnica se ograđuje, HEP Toplinarstvo se ograđuje, Gradsko stambeno isto tako, natežu se čiji će to biti račun sanacije dok se stanari i dalje smrzavaju. Danas je jedna stanarka zvala kotlovnicu gdje joj je rečeno da se obrati predstavniku stanara, a nitko od stanara ne dobiva nikakvu obavijest osim što je na zgradi nalijepljena obavijest o kvaru koja stoji već 6. dan”, kazala nam je Zagrepčanka i dodala: “S obzirom na brzinu interveniranja, upitno je kada možemo očekivati grijanje usred zime kada je temeperatura vani ispod NULE.”

Nažalost, Zagrepčani će još neko vrijeme trebati pričekati jer su iz HEP-a poručili “da je u tijeku sanacija” te da će grijanje pustiti “kada se kvar popravi”, pišu Vijesti.hr. Poručili da su grijanje obustavili prvo zbog puknuća cijevi koje su sanirali, no kasnije su puknule i unutarnje instalacije što je u nadležnosti upravitelja zgrada. Na teren je izašlo i gradsko stambeno komunalno gospodarstvo.

“U ovom trenutku se obavlja sanacija ovog složenog problema procurenja te se daju maksimalni napori za što skoriju uspostavu grijanja. Bitno je naglasiti i kako je vanjski toplovod, koji povezuje kotlovnicu i četiri zgrade, star cca 45 godina i dotrajao te se nije moglo predvidjeti gdje i kada će doći do procurenja”, odgovor je GSKG-a, javljaju Vijesti.hr.

Stanari nisu u mogućnosti ni prozračiti ili oprati vaš, a radijator je “hladan kao led” pa su zbog cijele situacije još više ljuti, ogorčeni i nervozni.

Ni u HEP-u ne znaju kada će kvar biti otklonjen, njihovi djelatnici su na terenu i rade na sanaciji. Što se troškova tiče, oni će, kažu, ići na račun stanara.


Komentari