Drugačija od svih: Stanovnici Španskog tuguju za kultnom pekarom s placa

FOTO: Marin Dux Dundic / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Drugačija od svih, a odlična, ukusna i povoljna.

Stanovnici Španskog tuguju zbog zatvorene kvartovske pekare s autohtonom pizzom. Kako je kazao Marin, stari bračni par nakon 20 godina je zatvorio malu pekaru na placu u kojoj su, kaže, pekli po istom receptu posebnu kockastu pizzu, fornete i kruh.

FOTO: Marin Dux Dundic / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO
FOTO: Marin Dux Dundic / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Pizza, ističe, nikad nije promijenila okus, a cijena se u 20 godina s 5 kuna popela čak do 7 kuna.

Zatvorili su prošli tjedan i već mi fale“, kazao je Marin u grupi ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO. Samo dva metra dalje otvorila se nova Dubravica, no to nije, ističu građani, zatvaranja kultne pekare na placu.

Tuguju i ostali stanovnici Španskog koji su, kažu, imali čast poznavati ovaj bračni par, istaknuvši da su zaslužili mirovinu, iako će im nedostajati upravo njihova pizza koja je imala vrhunski okus, ali i lisnato sa sirom i pletenice s makom čijeg se mirisa i dalje sjećaju.

Uz to, ova pekara bila je i tradicionalno odredišta školaraca prije nego što bi zakoračili u školski hodnik.

Te pizze se sjećam od malih nogu, baš je bilo posebna fina, baka je vikendom ispunjavala želje za doručak i to nam furala s placa“, prisjeća se Vanda.

To je bila autohtona gastro turistička ponuda kvarta. Ne znam koliko traje memorija okusa, ali mislim da ću zauvijek pamtiti okus te pizze“, zaključio je Marin


Komentari