DIVLJI DEPONIJ U JEDNOJ OD NAJPROMETNIJIH ULICA baca stanovnike u očaj

Jabuka TV

Nadomak Selske, između Ulice Blaža Trogiranina i Mogogoričke dugi niz godina stoji zapuštena šikara koja je postala divlje odlagalište otpada. Osim što se iz nje širi smrad, oko šikare se skupljaju i mnoge životinje.

Šikara prepuna raznovrsnog otpada svakodnevni je prikaz mjesta između Ulice Blaža Trogiranina i Mogogoričke ulice na Selskoj cesti, odmah uz šetnicu i biciklističku stazu. Obližnji stanovnici ogorčeni su jer se iz nje, kako kažu, širi nesnosan smrad, a zapušteno grmlje privlači i neželjene goste, piše zagrebancija.com.

Jabuka TV
Jabuka TV

“Smrdi strašno. I štakora ima jako puno. Šetaju po cesti. Susjeda kaže da je vidjela i zmije. Užas”, rekla je Nada Krznar za Zagrebanciju, ogorčena stanovnica Ulice Blaža Trogiranina čija se kuća nalazi točno do šikare.

Na tom mjestu, govore obližnji stanovnici, nekada su bile kuće, no prije četrdesetak godina vlasnici su umrli, a kuće su razrušene. Od tada pa do danas, tamo raste šikara o kojoj se nitko ne brine. Žalilo se više puta, ali uzaludno.

“Od 2012. godine pišem Poglavarstvu da to se čisti i riješi. Prebacuje se odgovornost s jedne na drugih i nitko na kraju ništa nije napravio “, kazala je gospođa Krznar.

Predsjednik vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug, Saša Molan, nije do kraja upoznat s problemom spornog odlagališta otpada.

“Grad ne smije ulaziti u privatnu imovinu, a ako je u vlasništvu Grada Zagreba, samo treba nazvati komunalno redarstvo da izađe na teren i da napravi nalog “, kazao je Molan i nadodao da  je između Ulice Blaža Trogiranina i Mogogoričke puno zemljišta vraćeno od strane Grada, pa je, kaže, možda i to jedan od razloga zašto komunalno redarstvo do sad nije izlazilo na teren.

U vijeću gradske četvrti Trešnjevka – jug dali su obećanje kako će u idućih par dana preispitati zašto to divlje odlagalište otpada desetljećima stoji onečišćeno, jer zaista, ovakvi prizori crna su točka na Zagrebu, koji se diči kao jedna od urednijih europskih metropola.


Komentari