DEČKI S KNEŽIJE NAPRAVILI NEŠTO NEVJEROJATNO: Dizali ‘leteću’ garnituru na treći kat zgrade (FOTO)

24 SATA

Kutnu garnituru prvo su pokušali progurati kroz vrata na ulazu u zgradu, ali je zapinjala.

”Sjedili smo u kafiću. Čovjek je došao do nas i rekao: ‘Dečki, imate kakvu ideju kako bi se to popelo? Prijatelj mu je odgovorio da bi se to jedino dalo štrikom kroz prozor”, rekao je jedan Zagrepčanin koji je u četvrtak oko 16 sati s prijateljima je dizao kutnu garnituru na 3. kat zgrade u zagrebačkoj Albaharijevoj ulici.

Svi smo se smijali prijateljevoj ideji jer je bila suluda, ali kasnije se ispostavilo da je to jedini način na koji smo mogli u stan unijeti garnituru . Njegova supruga je isto došla i rekla kako će nam platiti ručak ako ga uspijemo dignuti gore”, kazao je Zagrepčanin kojem je nadimak Vučko, piše 24 sata.

24 SATA
24 SATA

Ušle su dvije stranice, ali dalje se nije moglo. Zbog platna je nisu mogli odšarafiti pa je vlasnik upomoć nazvao kran, ali čovjek je za posao tražio 100 eura. Vlasnik je potom otišao do trgovine i kupio dva konopca dužine 20 metara koji mogu izdržati težinu od 120 kilograma. Jedan konopac vezali su oko garniture, a drugim ga vukli prema gore.

Objasnili su kako u ovom slučaju nije riječ o klasičnom trećem katu, već da ova stambena zgrada ima visoko prizemlje pa bi u nekoj višljoj zgradi, to bio i 5. kat. Upravo zato akcija podizanja tereta trajala je 11 minuta, a nakon što je garnitura sretno stigla do stana na trećem katu, vlasnici i prolaznici, koji su se okupili pred zgradom, oduševljeno su počeli vikati i pljeskati.


Komentari