Bandić u pohodu na Vugrovec: NAJAVIO BROJNE PROJEKTE

Zagreb.hr

Gradonačelnik je ponovno okupio predstavnike mjesnog odbor i gradskih službi u Vugrovcu u cilju rješavanja aktualne problematike.

Uz tri točke dnevnog reda o kojima se već raspravljalo na prošlom sastanku, precrpnoj stanici i vodospremi, razgraničenju naselja Vugrovec Donji i Đurđekovec te Markovo Polje i Prekvršje, zatim o grobljima Vugrovec Donji i Moravče, danas je aktualiziran i problem rekonstrukcije raskrižja Glavne ceste i Ulice Augusta Šenoe te uređenja Grahovečke ulice.

Od gradonačelnikovih suradnika iz nadležnih gradskih službi i podružnica Zagrebačkog holdinga moglo se čuti kako su svi projekti pokrenuti, započete su potrebne inicijalne radnje, a neki su već i djelomično riješeni. Tako već ovaj tjedan u objavu kreće postupak javne nabave za precrpnu stanicu, dok se za vodospremu Šimunčevec rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Problem razgraničenja naselja također je u postupku rješavanja, održan je zbor građana i trenutno se čeka popis birača. Što se tiče mjesnih groblja, za Moravče je dostupno 8.500 m2 gradskog zemljišta na koje se mogu proširiti grobne parcele, dok je za Vugrovec postignut dogovor s župnikom koji je spreman ustupiti četiri parcele i dio zemljišta za pristupnu cestu.

Na problematičnom raskrižju Glavne ceste i Ulice Augusta Šenoe, uskom ulazu u Vugrovec, gradit će se rotor radi bolje protočnosti prometa, a potreban je i sustav oborinske odvodnje, za što se očekuje da će u 2016. biti gotova sva potrebna dokumentacija te će se krenuti s radovima. Uređenje Grahovečke ulice također ulazi u plan za narednu godinu. Nadalje, dogovoren je i izmještaj dviju autobusnih stanica na pogodnija mjesta, kako bi se olakšala svakodnevica mještana ali i osigurala bolja prometna povezanost svih okolnih naselja.


Na današnjem sastanku određeni su rokovi za sve navedene projekte, kao i odgovorne osobe u nadležnim službama. Zatraživši bolju koordinaciju mjesnih odbora u Sesvetama, koje su specifične za cijeli Zagreb jer broje čak 46 MO-a, gradonačelnik je naglasio da su protekli sastanci presedan, a ne pravilo. “Ovo je zadnji radni sastanak na kojem ću biti prisutan”, rekao je te najavio da sljedeći put u Vugrovec dolazi na otvaranje radova, dok od svih odgovornih očekuje da se svi danas zadani rokovi poštuju.

Komentari

loading...
-->