BANDIĆ U OBILASKU GRADSKIH ČETVRTI: U ovo je naselje uloženo preko milijun kuna, no još ima nedostataka

Zagreb.hr

U okviru obilaska gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić u subotu je, sa suradnicima, obišao osam lokacija u Gradskoj četvrt Trešnjevka-jug na kojima su u tijeku ili su gotovi radovi za poboljšavanje uvjeta života građana.

Na prvoj lokaciji u Ulici braće Cvijića u tijeku je uređivanje istočnog i zapadnog nogostupa, za što je iz Plana Malih komunalnih akcija izdvojeno 431.800 kuna. Predsjednik VMO Knežija Sadik Hajdarević rekao je da malo po malo uređuju Knežiju te da vjeruje da će stanovnici biti zadovoljni što je došlo na red i uređivanje nogostupa na što se dosta dugo čekalo.

Uređenje nogostupa, koje su inicirali građani, pri kraju je i u Siječanjskoj ulici u Vrbanima, za što je VMO kroz Male komunalne akcije osiguralo 598.300,00 kuna.

Na prostoru uz dječje igralište, između ulica Antuna Stipančića i Bernarda Vukasa, Vijeće Mjesnog odbora Gajevo planira napraviti tri sportska igrališta – za nogomet, košarku i rukomet, koja su im, kako je naglasila predsjednica VMO Liliana Čuk neophodno potrebna kako bi se djeca i mladi imali gdje rekreirati ili trenirati. U tijeku je rješavanje papirologije i imovinsko-pravnih odnosa, a igrališta se očekuju za godinu do dvije.

 

“Neadekvatni objekti će se urediti”

Osim igrališta, građanima Gajeva neophodno je potreban i društveni dom za čiju izgradnju su također u tijeku predradnje, između ostalog, i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, čulo se na obilasku, a gradonačelnik Bandić rekao je da će se postojeći neadekvatni objekt urediti kako bi mogao poslužiti građanima dok se ne sagradi novi društveni dom. Početak gradnje očekuje se u drugoj polovici 2017. Ili početkom 2018.

Na inicijativu građana u Parku 149. brigade u kolovozu ove godine napravili smo vježbalište za odrasle, prvo takvo u ovoj gradskoj četvrti, za što smo izdvojili 265.000,00 kuna, naglasila je predsjednica VMO Gajevo Liliana Čuk. Posjećenost je jako dobra i to je bio pun pogodak.

Novo dječje igralište, također financirano sredstvima Malih komunalnih akcija, dobili su žitelji Jaruna u ulici Lovre Ratkovića, s čime su i roditelji i djeca jako zadovoljni, istaknuo je prilikom obilaska predsjednik VMO Jarun Danijel Samaržija, dodavši da se do kraja godina planira i uređivanje nogostupa i šetnica.

tresnjevka
Zagreb.hr

Gradska četvrt Trešnjevka-jug dobila je i mobilno reciklažno dvorište u Listopadskoj ulici u naselju Vrbani, gdje će građani moći bez naknade predati do 30 različitih vrsta otpada i krupni otpad iz domaćinstava.

tresnjevka2
Zagreb.hr
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Nakon Brezovice, Trnja, Gornjeg grada-Medveščaka, ovo je četvrto mobilno reciklažno dvorište u Zagrebu, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Recikliranje je preduvjet bez kojega nema rješenja za otpad u Zagrebu. Kako bi građane naviknuli da odvajaju i recikliraju otpad moramo otvarati reciklažna dvorišta.[/box]

Do kraja godine otvorit ćemo ih još tri, a u idućoj godini svaka gradska četvrt dobit će po još jedno, dodao je gradonačelnik.

Direktorica Čistoće najavila je da je u pripremi određivanje lokacije za još jedno mobilno reciklažno dvorište, kao i gradnja fiksnog reciklažnog dvorišta u Svetoj Klari.

Mobilna dvorišta rade radnim danom od 6,30 do 20,00 sati, a subotom od 6,30 do 14,00 sati. Informacije o radu dvorišta možete dobiti na internetskoj stranici www.cistoca.hr i na brojevima telefona 01/6146 4777 i 072 500 400.

Na zadnjoj točki obilaska gradonačelnik je obišao igralište OŠ Alojzija Stepinca koje se obnavlja, a tom su ga prilikom građani i ravnateljica upoznali i s nedostacima vezanim uz građevinske radove u njihovoj školi.

t3
Zagreb.hr

Dogovoren je sastanak s predstavnicima Gradske uprave kako bi se našlo rješenje i uklonili nedostaci.


Komentari