AZILANTI I DALJE HARAČE DUGAVAMA: Smeće bacaju po ulici, a iz grada ‘ne trzaju’

Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Zbog problema s azilantima obratili su se Gradu i MUP-u no do sada su ih ignorirali.

Hotel Porin u Dugavama naprasno je prenamijenjen u prihvatilište za azilante, migrante i izbjeglice. Čovjek bi pomislio da bi se stanovnike novozagrebačkog kvarta nešto i pitalo o tome, no u njihov kvart došli su ljudi s drugog kraja svijeta o kojima nitko ništa ne zna i to bez njihovog pristanka.

Sada Dugavljani imaju problema, a one koji su azilante smjestili u njihov kvart više nije briga, oni su svoje napravili.

Iz Komunalnog su napokon reagirali na jednu od mnogih njihovih pritužbi nakon što smo objavili njihovo pismo u kojem su opisali probleme s kojima su suočeni.

>>> JECAJ OČAJNIH STANOVNIKA DUGAVA: ‘Azilanti po cijele dane piju, razbijaju i kradu, sve pred očima naše djece’

Fotografija čitatelja
Fotografija čitatelja

Komunalni redar izašao je na teren i napravio uviđaj, no što je još poduzeto? Prema rječima stanovnika Dugava, ne mnogo.

“Smeće je u roku jednog dana uklonjeno, ali nakon toga očito se stvari vraćaju na staro. Dotični su, najvjerojatnije po nalogu upravitelja koji ne radi svoj posao, sklonili kontejner na za to predviđeno mjesto, ali sad je stvar još gora”, započeli su stanovnici u mailu.

Fotografija čitatelja
Fotografija čitatelja

“Više se ne nosi smeće u kontejner koji je udaljen 10 m lijevo od vrata restorana, već se sad odlaže na staro mjesto kontejnera koje je udaljeno 6 m od vrata restorana. Ipak je 4 m bliže. Kao dokaz Vam šaljemo fotografije smeća koje je van kontejnera i od naših zgrada 15 m”, nastavljaju.

Fotografija čitatelja
Fotografija čitatelja

“Mi smo od nadležnih tražili da riješe ovaj problem i druge probleme koji muče stanovnike Dugava, ali nitko osim Vas i portala Dnevno i Zagreb.info nije reairao na našu molbu za pomoć, pa zato ponovo šaljemo pismo koje smo poslali prije 10-tak dana s nadom da će i netko od nadležnih institucija progledati i reagirati na naše molbe za pomoć. Mi mislimo da postoje i prikladnija mjesta za smještaj migranata”, napisali su stanovnici u mailu Gradu, koji je proslijeđen i nama kao i brojnim drugim institucijama.


Komentari