ART Park na Ribnjaku: Oaza za druženje u centru grada!

FOTO: Borut Planinc

Umjetnički projekt Art park prošlog je vikenda započeo s djelovanjem na svojoj novoj lokaciji – parku Ribnjak. Time je Zagreb dobio novu kreativnu oazu u samom centru grada, okruženu zelenilom i hladovinom te idealnu za ugodna ljetna druženja na koja su svi pozvani do 21. srpnja.

Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, bila je dupkom puna za vrijeme trodnevnog otvorenja Art parka. Mnogobrojni posjetitelji su tijekom popodnevnih i večernjih sati uživali u glazbenom Dj programu, stolnom tenisu, radionicama recikliranja kolektiva Planet, didaktičnim igrama koje je u Art park postavio Muzej Iluzija te subotnjem koncertu putujućeg glazbenika Violin Secrets.

FOTO: Borut Planinc

Osim, likovnog postava kojeg posjetitelji mogu doživjeti pod krošnjama Ribnjaka, program Art parka nuditi će ponešto za svakoga. Program se nastavlja večeras u 21 sat s projekcijom švedskog filma “Bikes vs Cars” dok se pravi ljetni tulum sprema za srijedu, 19.lipnja, kada se vraća Ljeto u Zagrebu, jedan od omiljenih aduta Pivovare Medvedgrad za ljetne vrućine.

21 lipnja u Art parku će se obilježiti Svjetski dan glazbe uz akustične koncerte mladih hrvatskih glazbenika u organizaciji Hrvatske glazbene unije, a subota će biti rezervirana za egzotični Velvet festival s Krka koji u Zagreb dovodi dašak mediteranske atmosfere. U subotu ćete u parku moći susresti gošću iz Beograda, sjajnu umjetnicu Janu Danilović koja će oslikavati zidove parka Ribnjak uz, zagrebačkoj publici već poznatu, Klarxy.

FOTO: Borut Planinc

Posebno hvalevrijedan humanitarni event održat će se 29. lipnja u organizaciji kolektiva No Balance s ciljem da se pomogne udrugama koje brinu o napuštenim životinjama. Sve informacije o programu možete naći na Facebook stanici Art Park Zagreb ili na službenim stranicama koje možete naći ovdje.


Komentari