Mogli bi i Plenković i Milanović reći isto našim velebogatašima, kao bugarski premijer svojim tajkunima

Nisu samo hrvatski poslodavci mjere državne pomoći za očuvanje plaća i radnih mjesta u epidemiji skloni koristiti za svoje potrebe, a radnicima umanjivati primanja i prava, piše Slobodna Dalmacija.

Slične primjere u praksi je već bilježila i Bugarska, no uslijedila je hitra reakcija tamošnjega premijera koji ni približno nije socijalist, već lider vladajuće stranke desnog centra.

Bugarski premijer Bojko Borisov, poznat po svojedobnom prijedlogu Europskoj pučkoj stranci da Andrej Plenković postane šef Europske komisije, predložio je bugarskim biznismenima, koji su navalili na vladin novac za tobožnje spašavanje radnih mjesta, da najprije prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć.

“U “bijednoj“ i “siromašnoj“ Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrirana tri Bugattija kakve vozi nogometna zvijezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke Bentley, 123 Ferrarija, 54 Maybacha, 22 McLarena, 87 Lamborghinija, 311 Maserattija. Registrirana su također i 84 Rolls-Roycea, 280 Hummera, oko 4000 Jaguara i više od pet tisuća Porschea. Umjesto otpuštanja radnika i smanjivanja njihovih plaća, vlasnici ovih limuzina mogu se u ovoj krizi uslijed epidemije barem odreći dijela svojega skupocjenog voznog parka” poručio je kapitalistima u svojoj zemlji bugarski premijer.

Borisov je pritom dodao kako su glamurozni automobili tek mali dio njihova akumuliranog bogatstva.

Komentari