Mlade djevojke pljačkaju po Zagrebu: Meta su im stanovi starijih osoba

Ilustrativan fotografija: Policijska uprava zagrebačka

Dovršeno je kriminallističko istraživanje nad nad 21-godišnjakinjom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su zajedno počinile kazneno djelo “Teška krađa” u pokušaju dok je 21-godišnjakinja osumnjičena za još jedno isto kazneno djelo, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija smatra da su u petak, 6. rujna, pokušale provaliti u stan 66-godišnjaka u Nazorovoj ulici. Uvjerile su se da je stan prazan te krenule provaljivati, no nisu uspjele. Prilikom izlaska iz zgrade uočili su ih policijski službenici te ih priveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

Jedna od te dvije djevojke je u pljački bila uspješnija s, još uvijek, nepoznatim suučesnikom. Oni su 29. svibnja u Žumberačkoj ulici provalili u stan 68-godišnjakinje te otuđili nakit u vrijednosti od 10.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu, dok će protiv 22-godišnjakinje kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari