Misterij u slučaju smrada u Botincu: Koga se štiti i zbog čega se ne pomaže građanima koji očajno mole pomoć?

Zagrebačko naselje Botinec već neko vrijeme puni medijske stupce, a razlog tome je nesnosan smrad iz kanalizacije, zbog čega stanovnici proživljavaju pravu agoniju.

O njihovim problemima pisali su svi, stanovnici su organizirali već nekoliko prosvjeda kako bi skrenuli pozornost gradskim vlastima na njihove probleme, no gradska vlast ne čuje (ili ne želi čuti) vapaj očajnih stanovnika koji više ne znaju što poduzeti kako bi se problem konačno riješio.

Nakon svega što se do sada čulo, evidentno je kako je problem nesnosnog smrada nastao zbog loše izvedenih radova na kanalizaciji. “Kanalizacija ne valja. Dolje u cijevi razina nikada nije bila manja od 30 cm. Fekalije doslovno stoje dolje, dok ne dođe kamion odvodnje i potjera to van s ogromnim šlaufom, koji je pod pritiskom”, kazao nam je jedan od stanovnika ove ulice.

Nekoga se u cijeloj priči evidentno štiti, jer procurili su i neki podosta zanimljivi detalji, kao na primjer onaj da je radove izvodila tvrtka jednog od financijera Bandićeve stranke.

Financijer Bandićeve stranke dobio posao od grada: Mrazova tvrtka bila je podizvođač radova u naselju Botinec!

Mjesecima uzimaju uzorke vode

Iako se gradske vlasti kunu kako je posao odrađen dobro, pitanje je zašto se već neko vrijeme svakodnevno uzimaju uzorci vode. I to ne bilo kada, već isključivo ujutro kada je situacija najbolja.

“Mjere ujutro kad je u biti najbolje stanje. Poslije 9 ujutro krene smrad, logično jel… predvečer je najgore i tako svaki dan”, kazao nam je Tibor Marušić pa nadodao kako vodu grabe svako jutro te je nose u laboratorij na ispitivanje. Što točno mjere, nije baš poznato, odnosno, ne zna nitko.

Odbijaju pomoći zbog političkih igrica?

Za pomoć su stanovnici Botinca molili i direktora Vodoopskrbe i odvodnje, Marina Galijota. No, Marušić nam priča kako se Galijot oglušio apele, i to iz sasvim suludog razloga.

“Čekali smo ga tri sata, nas nekoliko. Nije nam želio pomoći. Naime, kazao je da sam ja lijevi blok i da je sve to samo politika. Mene je optužio za lijevi blok, jer su nam u startu pomogli zastupnici iz Gradske skupštine Renato Petek i Zlatko Nikolić“, rekao je.

Kasnije se saznalo kako je spomenuti direktor navodno jedan od Bandićevih ljudi.

Politika ispred građana

U cijeloj je priči najčudnije što ona zapravo uopće kao da ne dopire do gradskih glavešina. Smrad je svakim danom sve nesnosniji, građanima je narušeno zdravlje, život u kvartu postao je nemoguć, a nitko prstom nije pomaknuo da se situacija riješi.

Štiti li se ovdje nekoga ili su ovo samo prljave političke igrice? Zbog čega su stanovnici Botinca postali građani drugog reda, čiji su problemi postali zagrebačka tabu tema?

Sve to tek valja saznati, no prije toga, valja riješiti i sanirati problem zbog kojeg smrde kuće i stanovi, a život je postao pravi pakao. Jer, kao što su već i sami stanovnici kazali – “Smrde govna Milane”. Mi ćemo samo nadodati – do kada više?


Komentari