‘MISLILA SAM DA ĆU SE ISPOVRAĆATI’ Zagrepčani se ‘kuhaju’ u ZET-ovom prijevozu: ‘Srušim se samo tako. Bus za Špansko je pakao’

ZET-ov autobus (Foto: Grad Zagreb)

Dolaskom ljeta i vrućih dana, očekuje se da u javnom prijevozu radi klima, no čini se da je situacija daleko od idealne. Naime, u rubrici “Vi pitate, mi odgovaramo”, za koju pitanja primamo na mail [email protected], čitateljica nam se požalila da se već u ranim jutarnjima satima, kako kaže, “kuha”, u ZET-ovom tramvaju.

“Na posao krećem oko 6 sati ujutro i ono što me je zaprepastilo je pakao u šestici. Onda možete zamisliti kakva je situacija popodne. Dok je u novim tramvajima temperatura ljeti pretežito ugodna, u starim tramvajima smo, čini mi se, prepušteni na otvaranje prozora. Preznojim se dok dođem do posla-sjedeći! A o čistoći da ne pričam. Znam da je kriza, ali kada će konačno ZET poraditi na tome?”, upitala nas je čitateljica.

Povodom toga, upit o tome koliko je tramvaja i autobusa klimatizirano poslali smo ZET-u, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo. Također smo na Facebook anketi našeg portala odlučili doznati je li i drugim građanima vruće u tramvajima, a brojni su se, između ostalog, požalili na stanje u busevima.

‘U 109-ci umrem do doma’, ‘Linija 136 je pakao’

“Vozim se u dvojici sa starim drvenim sjedalima i sad je vruće i zagušljivo a možete misliti kako je u 15 sati”, poručila nam je čitateljica.

“Nisam ni znala da tramvaji imaju klimu”, “Dođe tu i tamo i tramvaj s klimom, ali u busevima ne dela ni klima, ni ventilatori”, “Da vruće je. To je besplatna sauna ! A tek ZET-ovi autobusi . Ili kvar klima sistema ili štede da bi bilo više u džepovima. Jadni putnici”, još su neki od komentara.

Neki su upozorili na konkretne linije.

“Odite 109 pa ću vas pitati. Besplatna sauna. Umrem do doma. Ili na posao kada idem popodne. Srušim se samo tako. Em na poslu umirem i mokra sam, a onda kada uđem u bus i ajme meni. Mislila sam da ću se danas ispovraćati koliko mi je bilo muka kada sam išla s posla doma”, upozorila je jedna Zagrepčanka.

Čini se da ništa bolja situacija nije ni u busu za Španskom.

“Bus za Špansko 136 pakao. Čudim se da već neko nije umro na toj liniji. Ne sjećam se kad je zadnji bio sa ikakvom klimom ili ventilacijom. Vozači sliježu ramenima, a klime ne rade. Užas”, poruka je čitatelja.

Našla se tu i pokoja pohvala:

“Ne znam za ostale linije, ali 11,4 i 7, koliko sam iz Dubrave išla za Dubec, čisto solidno radi klima, a gubi se rashlađivanje kad se moraju otvarati vrata, tak da ne treba  prigovarati”.

 


Komentari