Mišić prozvao gradonačelnika: ‘Dosta je Bandićevih lažnih obećanja’

Marko Todorov / CROPIX

SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić prozvao je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog neispunjenih obećanja vezanih za maksimirski stadion, pozvavši Grad da odgovornije nego dosad pristupi tom pitanju kako bi Zagreb dobio primjeren stadion i za reprezentaciju i za Dinamo, piše Večernji.hr.

“Grad treba biti odgovorniji nego dosad, dosta je bilo lažnih Bandićevih obećanja u posljednjih 18 godina vezanih za maksimirski stadion gdje kontinuirano najavljuje projekte koje ne realizira. Potrebno je taj problem riješiti kako bi Zagreb dobio primjeren stadion i za reprezentaciju i za Dinamo”, istaknuo je Mišić na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da su do sada izgradnja i sve obnove maksimirskoga stadiona građane koštale 800 milijuna kuna, a time, ustvrdio je, “Dinamov stadion spada u jedne od najskupljih u Europi, a po mnogima i u jedan od najneprikladnijih i najružnijih u Europi”.

Ustvrdio je da ova gradska uprava i gradonačelnik “tapkaju u mraku” te kao primjere odgovornog upravljanja imovinom naveo stadion u Mainzu koji je, po kapacitetu za gledatelje, sličan maksimirskom, a izgrađen je za 60 milijuna eura, te stadion u Budimpešti “Groupama Arena” koji je 2015. izgrađen za 40 milijuna eura.

Vezano za jučerašnju najavu iz Dinama da će ući u projekt izgradnje novoga stadiona na istoj lokaciji, rekao je da SDP u ovom trenutku vidi samo dvije mogućnosti.

“S jedne strane, ako struka dopusti i smatra mogućim obnovu stadiona u sadašnjem stanju, ali ne za cijenu koja je veća od novog stadiona, tada bi Grad zajedno s Dinamom ušao u projekt obnove ili, ako to nije moguće, onda je zaista rješenje izgradnja novoga stadiona na istoj lokaciji na temelju pozitivnih iskustava iz susjednih zemalja, ali ne da to bude novi projekt i da novih 800 milijuna kuna bude bačeno u vjetar”, poručio je.

Vezano za gradonačelnikovu najavu da će se od 1. rujna proširiti naplatne parkirne zone, Mišić je rekao da u SDP-u ne mogu reći da su “u startu protiv toga, ali ne mogu reći niti da je način na koji je to napravljeno dobar”.

Upozorio je na problem što građani prije ponedjeljka ne mogu kupovati povlaštene karte jer će ZET-ovi uredi biti otvoreni u 7,30 sati, a naplata počinje u 7 sati. Zato je pozvao gradonačelnika i odgovorne ljude u Zagrebparkingu da još ovaj tjedan omoguće kupovinu karata na svim lokacijama gdje se uvode naplatne parkirne zone.


Komentari