Mirjana Hrga o svojoj imovinskoj kartici: ‘Daj mi Bože da imam dovoljno, a da svi oko mene imaju više!’

FOTO: Facebook / Mirjana Hrga

Nakon što je 16. siječnja službeno postala savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga u roku je predala imovinsku karticu, a podatci su javno objavljeni.

Hrga je savjetnica Predsjednice za strateške politike i odnos s Hrvatskim saborom i Vladom RH, ima status dužnosnice i objava imovinskog stanja obavezna je po zakonu.

Kao savjetnica dobivat će oko 16 i pol tisuća kuna mjesečno, a gotovo polovice toga iznosa (sedam tisuća kuna kuna) Hrga se odriče.

Nakon medijske reakcija, Hrga je ostavila komentar u objavi na svom Facebook profilu.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Daj mi Bože da imam dovoljno, a da svi oko mene imaju više. Uz silnu filozofiju što bi život trebao biti, a što politika, sve se u konačnici svede na tu jednu rečenica koja jedina jamči sretan život. Ne samo pojedinca nego i zajednice. Druge nema.

Politika ne bi trebala biti teška pa onda ni sramotna djelatnost ako se okreneš čovjeku. Štoviše.

Pametan čovjek bi se trebao hraniti privilegijom da može pomoći, a ne sanjati da će politikom osnažiti vlastitu poziciju.

To bi trebala biti čast. Ako je to njegov cilj. Ako je čovjek, njegov život i dostojanstvo, ispred papira.

Ali to onda podrazumijeva i hrabrost. Realiziranost. Slobodu od svega što bi te moglo ubiti. I trenutak.

I zato, ako umjesto čovjeka ipak kukavički poklekneš i izabereš drugo skrivajući se iza besmislenih odljuđenih i nerazumljivih formalnosti, ulagivanja, pothranjivanja taština, onda pristaješ da politika bude svrha sebi samoj.
Da frustrira. Dok čovjek čeka.

Oholost i pohlepnost su njena suprotnost.
I siguran put u propast.”

 


Komentari