Mirela Holy se vraća u politiku! Bit će na SDP-ovoj listi za europarlamentarne izbore

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Mirela Holy pristala je biti kandidatkinja na SDP-ovoj listi za europske izbore, objavio je šef SDP-a Davor Bernardić, prenosi N1.

“Holy je izrazila želju da bude na dnu liste, ali sukladno statutu SDP-a predložit ću listu Glavnom odboru i konačnost liste će odrediti Glavni odbor”, rekao je Bernardić naglašavajući kako će po prvi put na SDP-ovim listama biti jednak broj muškaraca i žena, po tzv. zip-principu.

O povratku Mirele Holy u stranku, kaže Bernardić, nije se razgovaralo, ali naglasio je kako je ona uvjerena socijaldemokratkinja i nije članica nijedne stranke.

“Definitivno može dati doprinos radu SDP-a i na SDP-ovoj listi. Uvijek treba gledati kontekst u kojemu se sve događa. Ovo je godina okupljanja za SDP. Holy, Ivo Josipović su pojačanja kojima će SDP ojačati ulogu i utjecaj u društvu”, smatra Bernardić.

Na europskim izborima SDP-u je cilj osvojiti tri mandata, a Bernardić smatra i kako će uspjeti ostvariti taj cilj.

Mirela Holy bila je ministrica zaštite okoliša i prirode u Vladi Zorana Milanovića. Prije tri godine izašla je iz ORaH-a, stranke koju je 2013. osnovala, i dvije godine uspješno vodila.


Komentari