MIRA LOGARUŠIĆ IZABRANA ZA NAJ RADNICU: Već više od 30 godina uz smiješak dočekuje kupce

FOTO: Screenshot Informet

U sklopu projekta Mali svjetionik za velike ljude dodijeljena je nagrada za naj radnika. Ove godine, među više od 250 prijava, i 15 finalista nagradu je odnijela Mira Logarušić. Kao kandidata za najboljeg radnika Miru je prijavio poslodavac jer su na mail kompanije neprestano stizale pohvale kupaca na račun radnice koja više od 30 godina strpljivo i sa smiješkom uslužuje svakoga na kiosku na zagrebačkoj Branimirovoj tržnici.

”Ja radim svoj posao kako treba. Meni je svaki kupac jako bitan. Kad mi dođe ja se svakom posvetim i on mi je tih minutu ili dvije koliko s njim imam kontakt, najvažniji”, kaže Mira.

Takav stav prema poslu i prema svima s kojima ima kontakt, a takvih u jednom Mirinom danu nije malo, bilo je presudno da osvoji titulu naj radnika i vrijednu nagradu od čak 100.000 kuna.

‘Još nisam svjesna da sam dobila, imam i obitelj pa moram i s njima razgovarati. Vjerojatno ću nešto i pokloniti, ali još ništa ne mogu reći dok s djecom i mužem ne razgovaram”, otkrila je Mira Logarušić, prenosi Dnevnik.hr.

Nagradni je fond u drugoj godini izbora podignut s 50 na 100.000 kuna. No cilj pokretača akcije je zapravo puno veći.

”Nadamo se u nekoj budućnosti da će ovaj projekt postati toliko važan da će ga sve televizije objavljivati i da ćemo moći u doglednom vremenu najboljem radniku pokloniti stan”, kazao je Ivan Topčić, direktor tvrtke za distribuciju kabela.

Cijela je ideja projekta nastala zbog prilično narušenih odnosa između poduzetnika i radnika u Hrvatskoj. Ovi poslodavci žele pokazati da se radnik u Hrvatskoj cijeni i da bez njega nema napretka. ”Mi želimo poslati poruku da se isplati rad i poštenje i da želimo to nagraditi. Želimo djelovati i na poduzetnike tako da se i oni malo ‘zdrmaju’, da počnu cijeniti svoje radnike, da ih počnu pošteno plaćati da mogu imati dostojan život sa svojom plaćom”, govori Kristijan Cinotti, direktor revizorske tvrtke.


Komentari