Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ostaje na svojoj poziciji sa 77 glasa protiv opoziva

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas su saborski zastupnici glasali o opozivu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Zastupnici su glasali od ukupno 133 glasa, 55 glasova za opoziv, 77 protiv i 1 sudržani, čime ministrici nije izglasan opoziv.

Tome je prethodila maratonska saborska rasprava o izglasavanju nepovjerenja ministrici Blaženki Divjak koja je završila u četvrtak iza tri sata ujutro.

Premjer Plenković prethodno je podsjetio kako je za mandata njegove Vlade proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja povećan sa 13,8 na 18,6 milijardi odnosno za 35 posto te je uvedeno 40 novih kurikuluma. Osvrnuo se i na štrajk učitelja i nastavnika te naveo kako je sa sindikatima u obrazovanju dogovoreno da će plaće zaposlenih porasti do listopada ove godine za ukupno 23,5 posto.

Ministrica Divjak oporbeni je prijedlog ocijenila politikantskim i istaknula kako su unaprijedili sustav a kurikularna reforma provodi se u svim školama u Hrvatskoj. Kazala je kako je pri preuzimanju dužnosti zatekla strategiju i nedovršene kurikulume bez kune iz europskih fondova, a edukacija nastavnika nije ni bila započeta.


“Dobili smo tri pozitivna izvješća Europske komisije u kojima je reforma ocijenjena kao ambiciozna i rađena prema planu”, rekla je i naglasila da je 90 posto roditelja izrazilo zadovoljstvo što su im djeca obuhvaćena eksperimentalnim programom obrazovanja.

 

Komentari

loading...
-->