Ministrica Divjak nastavlja borbu: ‘Tako dugo dok su učenici taoci, nije dobro’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srijedu je predstavljen logotip hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Na predstavljanju se pojavila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je komentirala štrajk u školama i stanje u koaliciji, piše N1.

Novinari su ministricu upitali hoće li se pojaviti na sjednici Vlade u četvrtak.

“Kao što sam već više puta rekla, u ove protekle dvije i pol godine mi smo se stvarno borili, pošteno i čvrsto, protiv svih kočničara promjena. I ja ću se boriti tako dugo dok ima šanse da se otvori dijalog i da dođemo do rješenja”, kazala je.

“Dok je obrazovanje u pitanju, moramo u Hrvatskoj naučiti da obrazovanje i budućnost naše djece mora biti ispred toga, kad to naučimo, bit ćemo moderna država u pravom smislu riječi. Tako dugo dok su učenici taoci, nije dobro”, rekla je ministrica.

Stanje u koaliciji komentirao je i ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar.

Upitan hoće li HNS-ovi ministri doći sutra na sjednicu Vlade, ukoliko se bude raspravljalo o proračunu, Štromar je rekao: “Strpite se još malo, vidjet ćete.”

Komentari

loading...