Ministri mudro šute: Rekonstrukcija Vlade u punom jeku

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Danas je u Vladi održan sastanak Užeg kabineta u kojemu se odlučivalo o sudbini pojedinih ministara i njihovim zamjenama. Premijer Andrej Plenković trebao bi objaviti kandidate za zamjene do kraja ovoga tjedna.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izrazio je nadu da će javnost već danas doznati nova imena ministara, te da će do kraja tjedna biti održana izvanredna sjednica Hrvatskog sabora na kojoj će biti potvrđeni novi ministri. Tomislav Tolušić diplomatski je odgovorio kako podržava rekonstrukciju Vlade makar se ona odnosila i na njega. Na pitanje da li to znaći da je on jedan od ministara koji bi otišao nije želio komentirali.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, za koju se u medijima spekulira da gotovo sigurno odlazi s te pozicije, na ulasku u Vladu nije željela odgovarati na novinarska pitanja rekavši samo: “Hvala vam lijepa”.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, kojeg se također ubraja među kandidate za odlazak iz Vlade, rekao je kako ne strahuje da će mu se Plenković zahvaliti na povjerenju. Rekao je da još nije razgovarao sa premijerom o svojem odlasku iz Vlade, a na pitanje da li to znaći da će ostati ministar kratko je odgovorio kako “Sve se može promijeniti, nitko nije vječan, sve je promjenjivo”.


Komentari