Ministarstvo predstavilo zajednicu na društvenoj mreži koja će maturante informirati o svemu vezanom za državnu maturu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) pozabavilo se održavanjem državne mature, a kako bi maturantima omogućili pristup svim potrebnim informacijam uspostavilo je Viber zajednicu Matura(nti) 2020. 

Viber zajednica dijelit će informacije od vitalnog značaja za sve one koji pristupaju polaganju ispita državne mature kako bi im se osigurao uspješan kraj srednjoškolskog obrazovanja, a kako bi se učenici u ovim zahtjevnim uvjetima mogli potpuno pripremiti za polaganje državne mature, ključno je koristiti kanal za izravnu komunikaciju i pravovremeno informirati kako srednjoškolce i ostale pristupnike, tako i njihove nastavnike i roditelje, navode iz MZO.

Tako će na Viberu biti dostupni datumi održavanja ispita državne mature, a slat će se i priprema za pojedine predmete u obliku videolekcija. Informirat će se maturante o konceptu provođenja probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, ali i obavijestiti o oglednim primjerima ispita koje je izradio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i drugo, objasnili su iz Ministarstva.

Viber zajednici Ministarstva znanosti i obrazovanja može se pridružiti na poveznici https://vb.me/726e1e

Komentari