Ministar Butković pozvao motocikliste na sastanak: ‘Priznajte da ste kupovali vrijeme’

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Udruga Karavana za život – bikeri na cesti objavila je da su pozvani na razgovor s ministrom prometa, mora i infrastrukture Olegom Butkovićem o njihovim zahtjevima, nakon što su zaprijetili da će ovaj vikend usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama s 4000 motocikala.

“Sastanak u 11 sati bit će samo ‘način umanjenja štete’, a odbijenicu Ministarstva prometa također ćemo dobiti”, poručili su iz Udruge koja je jučer zaprijetila i da će usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama.

Motociklisti su već više puta predali ministru zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka “zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

“Ministre Butkoviću, pogledajte se u ogledalo sa svim vašim suradnicima, pognite glave, i jednom u životu priznajte da ste kupovali vrijeme, odugovlačili da prođe sezona, a ‘dalje ćemo lako'”, stoji u priopćenju Udruge.

U utorak su izvijestili ministra Butkovića da će za vikend, u subotu 31. kolovoza i nedjelju 1. rujna, okupiti 4000 motociklista s kojima će usporiti promet na brojnim naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama.


Komentari