Milin otac poslao oštru poruku političarima: ‘Možete se uključiti samo uplatom bijednih 5 lipa’

Izvor: Facebook

Mila Rončević, djevojčica za koju je organizirana velika humanitarna akcija koja je ujedinila Hrvatsku, jučer je proslavila svoj drugi rođendan, a povodom toga njezin otac Marin se obratio javnosti zahvalivši svima koji su joj uputili čestitku. Pored toga poslao je i važnu poruku političarima.

“Moj prijatelj i njegov odvjetnički ured (volonterski) rade sve na tome da što prije pokrenemo Fond za liječenje i lijekove za bolesnu djecu. Kao što sam već rekao, mi nemamo ni vremena ni znanja voditi takav Fond, ali ne pada nam napamet niti novac prepustiti politici ili stihiji. Bilo kojoj. Politika se jedino moze uključiti, kao što sam već pisao, uplatom bijednih 5 lipa po litri dizela. Bilo koja. Nebitno je tko je na vlasti, ovdje se ne radi o ideologijama, nego o životima djece. Ali politika, kao ni mi, NE SMIJE upravljati tim novcem. Jer za to postoji STRUKA. Tim liječničkih i drugih eksperata koji su u stanju u najkraćem vremenu procijeniti medicinske dokumentacije i potrebe pojedinaca. Bez rođaka, prijatelja i istomišljenika.

Institucije koje trenutno postoje, nemaju, ne znaju ili ne daju odgovor na problem, a kojeg je rješenje dostupno i postoji. I sad jedna djevojčica i njena obitelj igra lutriju zivota, hoće li se prije odobriti lijek ili završiti eksperimentalna studija… cijena lijeka nije dostupna gotovo nikome pa čak ni onim privilegiranima koji (možda) misle da su sigurni od sudbine… dodatni paradoks je da je isti lijek odobren drugoj curici…

I zato molim sve da se izvrši pritisak na strukture i da se država uključi u ovaj projekt jer kad vidite godišnju cijenu koštanja lijeka samo za ovu curicu, jasno vam je da cifra koja postoji nije dostatna za jedno dijete na duži period.

I zapamtite, novac od trošarina je novac koji većinski plaća ovaj narod – nismo mi tu radi dobrobiti politike i političara, nego bi oni trebali biti tu radi nas. Vidim da to ljudima nije jasno, a niti politikama, očito…

U nadi da ćemo opet biti jedna zemlja, bez sjevera i juga, bez barijera u glavama, ajmo još jednom stisnut da ovo sve zaživi i da sva druga djeca dobiju svoju šansu.

Još jednom, javno se ograđujemo od bilo koje politike, ideologije i grupacije. Mi vjerujemo u Boga i u ljude, a ne u podjele”, napisao je na svom Facebook profilu.

Komentari