Milijun kuna doslovno na maglu! Bandić je sa spomenikom domovini nadmašio samog sebe

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Za efekt magle oko fontane uz spomenik domovini Bandić će iskeširati čak 958.613,56 kuna novca građana, objavila je emisija Radio Studenta “Strah od slobode” na svojoj Facebook stranici.

Ovaj trošak uključuje 100 mlaznica koje će ispuštati maglicu, a sustav zamagljivanja bit će dodatno oplemenjen rasvjetom 110 LED lampica koje će stvarati igru svjetla u minimalno tri načina rada – brzom izmjenom, sporom izmjenom te konstantnim svjetlom.

Ekipa iz Straha od slobode izračunala je da bi zagrebački građanin na minimalcu morao raditi gotovo 25 godina da zaradi ovakav novac koji je Bandić potrošio da bi građanima prodao maglu. Ovoga puta doslovno.

Podsjetimo, trošak spomenika inače već iznosi 34.7 milijuna kuna, a njegova se gradnja neometano nastavila i nakon što je utvrđeno da u gradskom proračunu nema novaca niti za početak obnove Zagreba nakon potresa. Iznos od gotovo milijun kuna samo je “zgodni” dodatak na već ionako enorman trošak cijelog projekta.

Za kraj su Bandiću predložili “da na ukupnu cijenu koštanja spomenika od 34.7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku.”

 


Komentari