Milanović o slučaju preminulog djeteta u Puli: Pojavit će se sekta koja smatra da ima pravo ubiti, neka ostave djecu na miru

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske  i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović danas je sudjelovao na svečanom postrojavanju povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 103. brigade Hrvatske vojske. Pritom je odgovarao na pitanja novinara i komentirao aktualne društveno-političke teme, piše Dnevnik.hr.

“To je hrabrost, smjelost, drskost koja je bez premca u devedesetim godinama prošlog stoljeća, u jesen kad su se ljudi spremali raditi nešto produktivno”, rekao je Milanović komentirajući ustrojavanje 103. brigade HV-a. “Prije 30 godina ovo je bio posao samo za hrabre i smjele ljude”, dodao je.

Na pitanje novinara o obveznim COVID potvrdama rekao je kako bi neke stvari bile drugačije da on odlučuje.

“Ja bih tu bio liberalniji, u nekim stvarima bih bio i stroži, COVID nećemo iskorijeniti, možemo se zaštiti, a ako netko neće – ne mora”.

Milanović je komentirao i slučaj zanemarivanja djeteta u Puli koje je preminulo.

“Zanemarivanje je jedno, ali sektaštvo je drugo”, rekao je Milanović.

“Ako su to vjerski razlozi – to ne spada u slobodu vjeroispovijesti. Pojavit će se sekta koja smatra da ima pravo ubiti, ne? Ali do će se događati”, rekao je.

“Neka to rade sa sobom, a djecu neka ostave na miru. Takvu djecu bi trebalo, ako su to sektaški razlozi, uzeti od roditelja. Na kraju krajeva, dijete mora ići i u školu. Ne može dijete odlučiti da ne ide u školu, barem je sada tako”, dodao je Milanović.

Kratko je komentirao i održavanje sjednice Glavnog odbora SDP-a. “Ne mogu biti ravnodušan prema stranci u kojoj sam bio član i koju sam vodio, no sad sam Predsjednik RH pa moram biti hladan”, rekao je Milanović.

Komentari