Milan Bandić ostao bez imena, ali najavljuje borbu: ‘Tužit ćemo Bandića’

Goran Mehkek / Damjan Tadic / CROPIX

Kandidat za gradonačelnika “Milan Bandić” upravo drži press konferenciju. S njime je i odvjetnica.

“Došli smo vam reći kako Milan Bandić uz pomoć ekipe mijenja moje ime. To nije nimalo šala. Kad se probudi mijenja moje ime”, rekao je Dario Juričan kojem je u najnovijem razvoju događaja oduzeto ime Milan Bandić, nakon što se gradonačelnik Bandić uključio u cijeli postupak.

Ja sam promjenu imena tražio još u 4. mjesecu, rekao je redatelj Dario Juričan koji je promijenio ime u Milan Bandić.

“2. 10. su Bandićevi ljudi tražili obnovu postupka da se meni oduzme ime Milan Bandić. Pravnim trikom su prvo Bandiću dali svojstvo stranke, da sudjeluje u tom postupku i vraćen sam na sami početak”, objasnio je Juričan poznat i pod imenom Milan Bandić.

“Meni ovo zapravo jako šteti. Meni gradonačelnik Bandić nanosi veliku štetu. Tužit ćemo ga u građanskoj tužbi. Očekujemo sudsku bitku s Bandićem jer se umiješao u ovaj proces. Izjavio je da neće poduzimati pravne korake, a u isto vrijeme je organizirao cijelu ekipu da se angažira u ovome”, rekao je Juričan.

Odvjetnica je pojasnila kako je nedopustivo da se ovako intervenira u postupak promjene imena. “Gradonačelnik Milan Bandić nije stranka u tom postupku, ali njemu su to stvojstvo priznali”, pojasnila je.

“Mi smo uvjereni da ćemo ovu pravnu bitku dobiti, ali ovaj trik je napravljen da se nas uspori. Da na dan predaje kandidatura ne bi mogao biti Milan Bandić”, rekao je Juričan.

Juričan i odvjetnica su potvrdili da je poništenjem svih rješenja njemu trenutno oduzeto ime Milan Bandić.

“Ovo je zadiranje u već stečena prava”, rekla je odvjetnica.

“Danas je pet godina otkad je uhapšen Milan Bandić, podnijet ćemo zatjev da 19. listopada postane Spomendan mita i korupcije”, prenosi Index.


Komentari