‘Milan Bandić budi se svakih par sati i plače’: O svemu tome obaviješten je i premijer Plenković

Bruno Konjevic / COPIX

Napetost raste uoči današnjeg sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića koji će se održati u 10 sati.

Tim povodom je redatelj serijala “Gazda” Dario Juričan koji je promijenio ime u ”Milan Bandić”, na svojoj je Facebook stranici “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” objavio satirični tekst u kojem je reagirao na izjavu u kojoj gradonačelnik Zagreba tvrdi: “Mirno spavam, kao beba, pravda je spora ali dostižna”!

Redatelja je ova gradonačelnikova slavodobitna izjava u jeku suđenja za brojne afere, potaknula da kako sam kaže, napiše otvoreno pismo premijeru u kojem pretpostavlja da se Milan Bandić zapravo budi svakih par sati i plače. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani premijeru Plenković, želim Vas javno upoznati s velikom patnjom jednog Vašeg partnera. Naime, moj program kao kandidata za predsjedničke izbore sažet u jednu rečenici glasi:Korupcija svima, ne samo njima!

Kao što možda znate, Vaš pouzdani partner Milan Bandić na sudu se godinama bori protiv Uskokovih optužbi. On sa žudnjom gleda u moj program i lomi se smišljajući – kako da javno prijeđe na svijetlu stranu korupcije?


U izjavi novinarima u četvrtak, 31.10.2019. Milan Bandić je rekao: „Mirno spavam k’o beba.” Vi, gospodine Plenkoviću, kao višestruki otac, znate što to zapravo znači – Milan Bandić se budi svakih par sati i neumorno plače. Premijeru, apeliram na Vas, podržite Milana Bandića da prijeđe na svijetlu stranu korupcije!

Ovom prilikom želim Vam također čestitati na svim projektima na kojima ćete raditi s gradonačelnikom, a naročito ako podržite njegov plan o “zagrebačkom Manhattanu“. Partneri gospodina Bandića s kojima je surađivao na raznim projektima, eto baš kao i Vi danas, nedavno su osuđeni na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi GUP (Željko Horvat, Greta Augustinović Pavičić, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek i Vidoje Bulum), a osuđen je i Bog struje Mijo Marošević.

Zaigranoj ekipi tek slijede nove presude u aferama Nadstrešnice, Agram, Bundekfest, Cibona. Tu bih Vam spomenuo i drugu rečenicu koju je Milan Bandić mudro izrekao novinarima: „Pravda je spora, ali dostižna.“

Je li gradonačelnik možda mislio na Vas, premijeru?

Dario Juričan, predsjednički kandidat

Komentari

loading...