fbpx
19.03.2024.
Naslovnica Izdvojeno MIKI JE OPET U PROBLEMIMA! Sud mu je odbio žalbu i potvrdio:...

MIKI JE OPET U PROBLEMIMA! Sud mu je odbio žalbu i potvrdio: Bandić je bio u sukobu interesa!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću posljednjih dana nije baš lako! Između negodovanja građana u nekoliko kvartova zbog katastrofalnog stanja u gradu, prije nekoliko dana je protiv njega i poduzetnika Petra Pripuza potvrđena jedna od najozbiljnijih optužnica u Aferi Agram.

No, Bandićevim dramama tu nema kraja, pa smo tako doznali da je prije optužnice, Upravni sud u Zagrebu odbio njegov tužbeni zahtjev za poništenjem Odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kao i zahtjev za naknadu troškova ovog upravnog spora.

Bandić je, naime, izgubio spor, u kojem ga je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa teretilo da je bio u sukobu interesa jer mu je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri uplatilo jamčevinu kada je izlazio iz zatvora.

Ništa u ovom slučaju ne bi bilo sporno da jedan od vlasnika Bandićevog odvjetničkog društva tada, nije svojevremeno imao dio udjela u Hanza Mediji, kojima je Bandić ove godine “pomogao” da izađu iz financijske gabule u kojoj su se našli.

Tajna veza 

Možda ovo sve skupa ne bi bilo čudno da se u ovom slučaju ne igraju zakulisne igre i igrice, koje idu na ruku spomenutom mediju. Naime, upravo je Bandić u rujnu Hanza mediji donirao pozamašan iznos iz gradskog proračuna, oko kojeg se još uvijek love koplja za što je točno iznos dan.

 

 

 

 


Komentari