Mensa poziva Zagrepčane na testiranje inteligencije: Evo jednog primjera zadatka

Testrianje inteligencije 2023. (Foto: MENSA)

Hrvatska Mensa koja djeluje od 1997. godine, četrnaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Obilježit će ga testiranjima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu 30. rujna. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana.

SIGET, BLATO, ZAPRUĐE, SAVICA… Znate li kako su neki zagrebački kvartovi dobili ime? Ključan je jedan važan ‘detalj’!

Minimalna dobna granica 14 godina

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja i ove godine broji više od 1200 članova. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

1 euro = 7,53450 kuna
Službeni plakat testiranja inteligencije 2023. (Foto: MENSA)

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Nekad je bio centar gradske vreve, a danas je zapušten: Znate li po kome je slavni prolaz u Zagrebu dobio ime?

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, u nastavku se nalaze primjeri zadataka:

Primjer zadatka iz testa inteligencije (Foto: MENSA)

 


Komentari