Medicinske sestre s Rebra zgrožene izjavama iz KB Dubrava! ‘To nema veze s istinom, očajne smo’

HZZO

Medicinske sestre s Rebra razočarane su izjavom medicinske sestre iz KB Dubrava.

“Jako je teško raditi, sestre s Rebra dođu, probaju i više se ne pojave”, rekla je Zvjezdana Anaković iz KB Dubrava na današnjem prosvjedu.

Indexu se javila glavna sestra KBC-a Zagreb, Ana Ljubas.

“Sve naše sestre i tehničari su se dobrovoljno javili da u prvoj ekipi idu raditi u KB Dubravu i pomoći kolegama. Prije 20 dana su s Rebra otišle naše dvije kolegice u Dubravu, a prošli tjedan smo ih poslali još 20. Otišlo je i 20 naših liječnika. Svi neprekidno rade, dan jutarnju smjenu, dan noćnu i dan odmora i tako neprestano. Bili su puni entuzijazma i volje i želje za pomoći u skrbi za covid-pacijente u Dubravi. Kolegica s Rebra radi već 20 dana na intenzivnoj u KB Dubrava, nijedan dan se nije požalila, očajna sam zbog ovakve izjave kolegice iz Dubrave”, rekla je Ljubas.


Kazala je i kako su kolege koji su otišli u KB Dubrava radili danima bez odmora.

“To su prekrasni mladi ljudi koji tamo rade, toliko sam osupnuta radi ove izjave kolegice iz Dubrave. Odmah su me zvali naši kolege kad su to vidjeli i očajni su. Odmah sam potom zvala glavnu sestru u Dubravi i ona je bila zgrožena. Rekla je da će se odmah ispričati našim kolegama. Rekla je da sestra koja je dala tu izjavu inače radi u zubnoj ambulanti, ne znam radi li sad s covid-pacijentima, no naše sestre od odlaska u Dubravu neprestano rade s covid-pacijentima i njena izjava nema veze s istinom”, rekla je.

Rekla je i kako bi se time samo mogli demotivirati.

“Takvim izjavama će se demotivirati naše sestre, zvale su me kad su to vidjele na portalima, izrazito su povrijeđene. Svi pričamo da nije lako raditi u covidu, a ove naše kolegice i kolege su puni volje i želje da pomognu. Bitno nam je sačuvati psihološku stabilnost ljudi. Naše su sestre spremne dodatno otići, ali ako ovako demotiviramo ljude, onda se pitam što će biti. U jeku epidemije ići tako nešto reći i to za naše ljude koji su s pjesmom otišli u Dubravu pomagati…”, naglasila je.

Komentari