Mavrinac o prekidu aviolinija za Zagreb, ali i mogućnosti zaraze u avionima

foto:Pexels

Međunarodna udruga u zračnom prometu (IATA) objavila je da svakog dana gube po 418 milijuna dolara. Glavni urednik portala CroatianAviation.com Gojko Mavrinac komentirao je za N1 uzroke i posljedice.

Pandemija je prekinula potražnju i turista i biznis putnika, ta dva sektora danas na tržištu praktično ne postoje. A kako je naše tržište osjetljivije, jer više ovisi o turizmu, u toj priči je posebno nastradalo. Znamo koliko nam BDP i inače ovisi o turizmu, pa se to odrazilo i na avijaciju u ovom trenutku. Kompanije su procijenile da im ekonomska računica nije bajna, pa su se počele povlačiti s tržišta, pojasnio je Gojko Mavrinac.

Fly Dubai je trebao doći ove jeseni, krajem listopada, ali je naknadno otkazao sve letove. Ostavio je opciju prometovanja na toj liniji od prosinca, ali evo iz naših izvora smo čuli da će se linija za ovu godinu odgoditi. Nakon dugo vremena Zagreb neće imati direktnu liniju za Dubai i u ljetnom i u zimskom redu letenja. Emirates je dodatno otkazao Zagreb za 2021. godinu, koliko se vidi iz rasporeda koji objavljuju 365 dana unaprijed. Kompanija je odjavila ured u Zagrebu.

Austrian Airlines je liniju za Beč otkazao od 16. listopada, to je veliki udarac za Zagreb. Ostavili su mogućnost oko Božića i Nove godine u nekoj nadi. Tu ostaje, istina, prostor za Croatia Airlines, ali od početka pandemije ona na toj liniji leti jednom, dvaput tjedno, vrlo promjenjivo, komentirao je Gojko.

Upitan je li pandemija razlog ovolikog broja otkazivanja letova, Gojko navodi kako je to jedan od razloga, dok je drugi, primjericekod Emiratesa, činjenica što u svojoj floti imaju samo velike avione, koji se kod nas ne pune.

Stanje s ostalim velikim aerodromima u Hrvatskoj

Sve naše zračne luke bilježe ogroman pad, i broja putnika i broja zrakoplova.Pala je putnička potražnja, ali su opcije putovanja bile tu.

Mogućnost zaraze u avionu

Postoji stigma među većinom putnika da je, u kontekstu pandemije, putovanje zrakoplovom opasno. U određenoj mjeri vjerojatno jest, ali isto tako vjerojatno u najmanju ruku ne može biti opasnije u odnosu na putovanje autobusom.

Zrakoplovom ćete na odredište sigurno stići brže, i to nekoliko puta brže, kraće ćete biti izloženi. U zrakoplovu postoje i filteri zraka i sve ostalo što ne postoji u autobusu. Broj slučajeva zaraze globalno i na svim letovima koji se sada odvijaju, stvarno je mali, pojasnio je Marvinac.

Mavrinac ponajveći problem otkazivanja letova vidi u novom udarcu za turizam, kojemu so mi snažno usmjereni.


Komentari