Mate Rimac otkrio koliko je zarađivao na početku, a koliko sada. Razlika je nevjerojatna!

Foto: PR

Osnivač i direktor uspješnih tvrtki Rimac Automobil Greyp Bikes, Mate Rimac jučer je objavio zanimljiv video na svom YouTube kanalu u kojem je detaljno predstavio javni izvještaj tvrtke za treći kvartal 2020. godine. Također, Rimac je iznio i detalje o tvrtki kako bi upoznao širu javnost s aktivnostima i rašću firme.

“Mislim da postoji veliki interes za to što firma radi, a i hrvatski zakon kaže da moramo objavljivati financijske izvještaje koji su javni. To je nekako suhoparno i mislim da je za puno ljudi to možda nerazumljivo, pa mi je palo na pamet da ima smisla na ovaj način dijeliti informacije jer postoji interes za firmu. Meni je oduvijek želja da budem što više transparentan i da bude što više transparentno to što radimo i da bude dostupno svima”, kazao je Rimac na početku videa.

Tvrtka Rimac uskoro slavi deset godina, a slijedom toga, osnivač je govorio o zapošljavanju, naglasivši da se otkazi za vrijeme pandemije nisu dijelili, već upravo suprotno.  Od lockdowna do danas, tvrtka je zaposlila 183 nova radnika, a u cijeloj godini 250.

“Prije 10 godina još uvijek sam bio u garaži, u travnju 2011. pridružili su mi se prvi kolege, tako da uskoro slavimo 10 godina i danas imamo više od 900 zaposlenih”, ustvrdio je Rimac.

Obradio je teme financija, investicija, razvoj automobila, državnih poticaja, kao i koje  projekte tvrtka radi za druge proizvođače.

“Otprilike smo na nekih 10.500 kuna neto plaće bez prijevoza i smještaja, a s prijevozom i smještajem 11.500 kuna. To je daleko od nečega s čim možemo svi biti zadovoljni. Želimo biti konkurentni na međunarodnom tržištu rada, a ne samo na hrvatskom, i želimo da te plaće zaposlenika budu što više. Samo Rimac automobili imaju 14 milijuna kuna bruto troška mjesečno za plaće. Možda jedna zanimljivost, ne znam zašto bi to trebalo skrivati, ovo je moja neto plaća”, rekao e Rimac pokazujući graf iz kojeg se jasno vidi da mu je neto plaća nešto manja od 35 tisuća kuna.

Pri tom treba naglasit kako je ovaj, danas uspješni biznismen, u početku radio za ispodprosječnu hrvatsku plaću, za nešto iznad 5 tisuća kuna.

 


Komentari