Maras:’Zagrepčani će kredit za žičaru otplaćivati još godinama. Prioritet mi je da se vlast u Zagrebu promijeni’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Gordan Maras održao je press konferenciju za medije ispred sljemenske žičare. Govorio je o Bandiću te tome što mu je prioritet.

“SDP je spreman za dogovor i nije na nama, spremni smo ako je potrebno i sutra se dogovoriti, a volio bih da i drugi kolege tako iskažu spremnost. Vremena nema, neki su već duboko u kampanji s javnim novcem i pokušavaju opet na istu foru kao i prije četiri godine dobiti izbore”, rekao je Maras novinarima.

Izjavio je da se vlast u Zagrebu mora promijeniti, da mu je to prioritet.

“Znači, moj prioritet je da se vlast u Zagrebu promijeni. Sve ostalo je na stranu, jer Grad Zagreb je zaslužio promjenu i mora krenuti drugačije. Mislim da će i za sam Grad i za građane Zagreba promjena vlasti već donijeti puno”, rekao je.

Komentirao je i izjavu bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića o tome da bi Maras trebao biti kandidat za gradonačelnika.

“To mi danas čak izgleda malo bizarno”, objasnio je.

Izjavio je i kako će “žičara ostati spomenik iza gradonačelnika Bandića kako se ne smije raditi i kako se “netransparentno i pod sumnjivim, koruptivnim okolnostima izvode poslovi koje plaćaju Zagrepčani“.

“700 milijuna kuna košta žičara, a taj novac mogli smo potrošiti puno pametnije, samo da smo napravili racionalniju žičaru na staroj trasi i tri puta jeftiniju, kao što je realno trebala biti. Ovako su novac zaradili samo oni koji su poznati gradonačelniku Bandiću”, rekao je.

Rekao je i kako će građani godinama otplaćivati kredit za žičaru.


Komentari