Mali zmaj nakon kaotične večeri i poplave: ‘Uspjeli smo spasiti što smo mogli, djeca su dobro, njima je sve to bilo zabavno!’

Obilne kiše koje su danas poharale Zagreb uzrokovale su štete diljem grada, a jedno od mjesta koje je zbog poplava ‘stradalo’ jest i centar za nezbrinutu i siromašnu djecu ‘Mali Zmaj’.

Nakon kaosa, koji je potopio prostorije udruge, raspitali smo se kakvo je trenutno stanje u prostorijama.

“Izvukli smo sve što smo mogli. Došli su nam volonteri koji su prevezli dio stvari na sušenje. Uspjeli smo spasiti madrace, kolica i strunjače”, kazala nam je predsjednica udruge pa nadodala: “Šteta je, nažalost, nemjerljiva, imali smo jako puno stvari i puno toga nismo uspjeli spasiti”.

Iz Malog zmaja nam je rečeno kako voda i dalje dopire u njihove prostorije, te će još neko vrijeme ostati dežurati kako poplave ne bi napravile drastičnu štetu.

Ono što nas je najviše zanimalo jest kako su korisnici, odnosno djeca koja su se u trenutku poplave nalazila u prostorijama. Predsjednica nam je kazala da su svi dobro, potvrdila nam je da su ih iz igraonice morali evakuirati preko stolova, no kako je rekla, njima je cijela ta priča više bila smiješna i zabavna.

Nadamo se da će padaline uskoro prestati te da šteta neće biti drastičnih razmjera, kakva bi mogla biti zbog kiše koja je danas doslovno – potopila Zagreb!


Komentari