Mali dioničari odlučuju o sudbini Kraša: Jedna tvrtka posebno je zainteresirana za otkup dionica

Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Kraš ESOP, tvrtka u kojoj se nalaze mali dioničari Kraša danas će na izvanrednoj skupštini odrediti idu li u zajedničko preuzimanje dionica, prenosi N1.

Oni drže 18,45 posto dionica kompanije, no, njihova oduka ne mijenja bitno stvari jer je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, kako piše Večernji list, ionako javnosti priopćio da i bez Kraš ESOP-a ide u ponudu za preuzimanje.

On potencijalnim prodavateljima vjerojatno neće ponuditi premijsku cijenu po kojoj kupuje srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović posljednjih dana; cijena bi mogla iznositi tek nešto više od ponderirane cijene od 427 kuna koju je dionica postizala do 9. rujna, odnosno prije objave namjere za podnošenje ponude za preuzimanje.

Pivac niskom cijenom vjerojatno neće prikupiti puno dionica, ali nakon mjesec dana, koliko traje ponuda, dobit će zakonsku mogućnost kupovati dionice na tržištu i ući u svojevrsnu bitku sa Šaranovićem. U međuvremenu, srbijanski poduzetnik i dalje kupuje dionice Kraša. U srijedu je dosegnuo udjel od 18,43 posto u Krašu pa mu je manje od tri tisuće dionica nedostajalo da prestigne Kraš ESOP.

Dionica Kraša u petak je vrijedila 1000 kuna.


Komentari