‘Zvali su Bandićevu asistenticu, a mene nisu’ U Šprajcovoj emisiji nije se našlo mjesta za Škare Ožbolt, ona se ozbiljno naljutila

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U sinoćnjoj emisiji RTL Direkt je objavio prilog o pet kandidata, odnosno favorita za gradonačelničku fotelju u kojem su ležerno otkrili mnoge zanimljivosti iz svog života. Tako su u prilogu bili kandidati Tomislav Tomašević, Jelena Pavičić Vukičević, Joško Klisović, Davor Filipović i Miroslav Škoro.

No eto, nigdje se u prilogu nije našla Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinje za gradonačelnicu Grada Zagreba koja nije skrivala svoje razočarenje. Stoga je njezin tim odmah reagirao na takav propust.

U priopćenju kažu kako se u emisiji gostovalo prema izuzetno nejasnim kriterijima, gdje je odabrano je pet kandidata.

Nisu štedjeli na riječima

“Za ovu emisiju, po nama izuzetno nejasnim kriterijima, odabrano je pet kandidata. Iako sva relevantna istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je Vesna Škare Ožbolt najozbiljnija kandidatkinja za pobjedu na predstojećim izborima, za nju se nije našlo mjesta u spomenutom prilogu. Najmanje dvoje od u prilogu predstavljenih kandidata, po rejtingu su daleko ispod rejtinga Vesne Škare Ožbolt, odnosno nemaju gotovo nikakve šanse niti ući u drugi krug, a kamoli pobijediti.

“Zvali su Bandićevu asistenticu, a mene nisu”

Pomalo je nestvarno, pa i bizarno bilo slušati kandidatkinju za gradonačelnicu čija je jedina referenca što je dulje od 20 godina asistirala bivšem gradonačelniku, kako na pitanje što bi prvo promijenila u Zagrebu, odgovara da bi “svakako ubrzala obnovu”!? Pa, tko joj je branio da to čini u proteklih više od godinu dana? U tom razdoblju, navedena je kandidatkinja obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika, a trenutno je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba. Čak je i neumjesno da osoba koju su Zagrepčanke i Zagrepčani na izborima 2017. ovlastili da upravlja gradom u svim eventualnim krizama, što ni najmanje nije činila, danas govori o svojoj “želji” za ubrzanjem obnove od katastrofalnog potresa koji je Zagreb pogodio 22. ožujka prošle godine.

Drugi kandidat vladajuće gradske koalicije na isto pitanje odgovara da bi stabilizirao gradske financije. To bi bila legitimna najava da ta osoba nije aktualni predsjednik Odbora za financije Gradske skupštine.

“Svakim danom dobivam sve veće povjerenje građana”

Svi oni kandidati koji su na prošlim izborima dobili od građana mandat, moraju prvo “položiti račune” za isti taj mandat svojim biračima. Nitko od izabranih 51 zastupnika u Gradskoj skupštini, gradonačelnika ili njegovih dviju zamjenica, nitko od njih nije izuzet od odgovornosti biračima. Svoju “odgovornost” svi zastupnici u Skupštini pokazali su održavanjem prve službene sjednice tek mjesec i pol nakon potresa! Grada kao da u tim trenutcima nije bilo, upravljanje krizom u potpunosti je prepušteno Vladi RH. Zašto? Očito zbog nedostatka kompetencija i iskustva kod izabranih predstavnika, a ponajviše zbog nedostatka hrabrosti za hvatanje ukoštac s krizom koja je zadesila Zagreb.

Relevantna istraživanja pokazuju da Vesna Škare Ožbolt svakim danom dobiva sve veće povjerenje građana Zagreba, ponajviše zbog svoga jedinstvenog iskustva u upravljanju krizama, ali i zbog svoga neokaljanog ugleda, neupitne stručnosti i beskompromisne borbe protiv klijentizma, nerada i neodgovornosti”, priopćili su iz Ureda kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba.


Komentari