‘Živim Zagreb, plaćam Daruvar’: Bandićeva predizborna vozila nemaju čak ni zagrebačke registracije

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Kandidati za gradonačelnika Zagreba valjda bi trebali plaćati jednako koliko i sami Zagrepčani.

Predizborne kampanje kandidata za lokalne izbore u punom su zamahu. Tako se po cijelom gradu mogu vijedti lica kandidata kako se smiješe s jumbo plakata, a kao da to nije dovoljno gledaju nas i sa službenih kampanjskih vozila. Ipak, građanima je za oko zapeo jedan detalj na kombijima Milana Bandića, a isto se dogodilo i s onima Sandre Švaljek.

Naime, sadašnji gradonačelnik i kandidat za još jedan mandat svoje lice zalijepio je na kombije registrirane u Daruvaru i Rijeci i ne bi to bio toliki problem da se radi samo o apsurdnim lokacijama, s obzirom na to na čelu kojeg grada želi biti. Najveći problem je u cijenama registracija koje se znatno razlikuju ovisno o sredini u kojoj živite.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Tako će registracija, odnosno osiguranja biti jeftinija u manjim sredinama u kojima je mogućnost nesreća manje. Daruvar je tako grad s najmanje nesreća pa su cijene registracija drastično manje od onih u Zagrebu. Pitanje se nameće samo, ne bi gradonačelnik, odnosno kandidati za gradonačelnika Zagreba, trebali plaćati jednake cifre koje plaćaju i Zagrepčani, pa makar se radilo i samo o predizbornim vozilima?

Osim daruvarskih registracija, uočene su i one riječke.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

“Bi se reklo da svi ovi izvan Zagreba više “žive Zagreb” nego striček s fotkom nalijepljenom na autu. Dolje s njim!“, napisao je jedan komentator ispod fotografija koje je podijelio Marko Sladoljev, gradonačelnički kandidat Mosta.

‘Uhvaćena’ i Sandra Švaljek

Ne znamo jesu li vozila iznajmili od istih tvrtki, ali i ona Sandre Švaljek nose daruvarske registracije. Njezin stožer kazao je kako su unajmili vozilo do kraja kampanje jer je tako jeftinije, te da ne utječu na to gdje će vlasnici automobila registrirati auto.

Građani su se nakon ovih slika jednostavno zapitali žele li kandidati biti gradonačelnici Daruvara ili Zagreba

>>> ‘Jeftinije je’: Kombi Sandre Švaljek ‘zapeo za oko’ Zagrepčanima


Komentari