ŽELI U POLITIKU! Bivša skijašica u utrci za poziciju gradonačelnice: ‘Bilo je propusta, Samobor može bolje!’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivša skijašica Nika Fleiss (36) kandidirat će se za gradonačelnicu Samobora, piše Jutarnji list. Nestranačka je kandidatkinja na listi HDZ-a.

“U Samoboru želim živjeti sa svojom obitelji. Često smo doma za vrijeme nedjeljnog ručka znali kritički razgovarati i komentirati razne stvari, događaje, pa tako i one u našem Samoboru, a majka je ponavljala: ‘Ako mislite da možete mijenjati stvari i prilike, počnite se baviti javnim poslom jer od komentiranja za obiteljskim stolom stvari se ne mijenjaju’. I imala je pravo! Ne želim biti samo jedna od onih koji kritiziraju, a nemaju snage i hrabrosti mijenjati to. Spremna sam gradu ponuditi svoju viziju, ali prije svega ponuditi sebe. Svoje radne navike, upornost, radnu disciplinu i želju za pobjedama. Sve ono što sam morala imati u sportu i skijanju”, objasnila je Nika za Jutarnji list.

Govori kako je prpoznala da su ekipi iz HDZ-a grada Samobora njezine vizije i ideje bliske. Svidjelo joj se što su je podržali iako se nikada nije bavila politikom.

“Svi mi neprestano razgovaramo, naravno, jedna je od čestih tema život i boljitak našega grada. Tako je došlo i do razgovora s ljudima iz Hrvatske demokratske zajednice”, istaknula je Fleiss. Govori kako se ne osjeća kao političarka, ali se želi baviti politikom.

Bivša skijašica smatra kako je Kreško Beljak dosad radio najbolje što je znao, ali da Samobor može i mora bolje te da je vrijeme za promjene. Napomenula je kako je u prethodnih 12 godina bilo i propusta.

“Samo uređenje grada nije baš na zavidnom nivou jer čim se maknemo od trga i nekoliko susjednih ulica, vidimo jedan sasvim drukčiji Samobor. Javni prijevoz nam je jedan od najskupljih i neadekvatan za današnje potrebe grada. Kapitalni projekti nisu uspjeli zaživjeti! Sjetite se samo najave obnove pruge Samobor – Zagreb, gradnje gradskih bazena, da ne govorim o mostu prema Zaprešiću i sličnim projektima. Svakako, mogu jamčiti Samoborcima da će se njihov novac trošiti na transparentan i učinkovitiji način. Nestranačka sam kandidatkinja, samostalna sam i spremna surađivati sa svima, bez obzira na političke boje ako je to u interesu Samobora. Želim raditi za svoj grad i biti gradonačelnica svih Samoboraca bez obzira na politička opredjeljenja”, objasnila je Nika i poručila kako prije svega želi moderan, samoodrživ, zelen i siguran grad, čiji su stanovnici sretni ljudi, od najmlađih do najstarijih.


Komentari