Zagrebački SDP službeno podržao HNS-ovu Anku Mrak Taritaš

Petar Glebov/PIXSELL

Odluka o koaliciji i podršci Anke Mrak Taritaš u SDP-u je donesena većinom glasova.

Gradski odbor SDP-a u četvrtak 30. ožujka u večernjim satima izglasao je odluku o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu s HNS-om na svim razinama, a time i podršku HNS-ovoj gradonačelničkoj kandidatkinji Anki Mrak Taritaš.

Predsjedništvo zagrebačkog HNS-a istovremeno je donijelo istu odluku.

“Promjene u Zagrebu su naš cilj i vjerujemo da ćemo ih ostvariti u svibnju”, kazali su u objavi.

Medijima je Saša Molan, predsjednik zagrebačkog SDP-a, kazao da će SDP i HNS imati zajedničke izborne liste na razini Gradske skupštine, na razini vijeća gradskih četvrti i na razini vijeća mjesnih odbora. Također, ponovio je da je zagrebačkom SDP-u bitno da je njihovo političko djelovanje usmjereno za dobrobit građana grada Zagreba i za razvoj grada, što je, prema njegovim riječima, jedino moguće ako se ostvari smjena vlasti “koja je ovih svih godina grad Zagreb držala u blatu“.

SDP-ovci su odluku o zajedničkom izlasku s HNS-om i podršci Anki Mrak Taritaš donijeli nakon konstruktivne rasprave i to, doznaje Jutarnji list, u atmosferi daleko boljoj nego se itko od vodećih lokalnih SDP-ovaca usudio nadati.

U gradskom SDP-u dugo je vladalo nezadovoljstvo zbog činjenice da na lokalnim izborima neće imati svoga kandidata za gradonačelnika, ali i zato što su dogovorene zajedničke liste s HNS-om. Smatralo se kako se previše ustupa koalicijskom partneru, a išlo se čak do optužbi da je SDP izgradio HNS-u infrastrukturu u Zagrebu.

Istaknuta članica Željka Antunović otvoreno se usprotivila zajedničkoj listi i pozvala Gradski odbor da samo podrži kandidaturu Mrak Taritaš, a da se na izbore izađe s odvojenim listama. Očekivalo se da će se održati dugotrajna i mučna sjednica Glavnog odbora, ali završilo je bolje no što se itko u stranci nadao.

SDP je potvrdu podrške objavio i na svojem Twitter profilu.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš zahvalila se putem društvenih mreža na podršci.

>>> SDP će podržati Mrak Taritaš jedino pod ovim uvjetima


Komentari