‘Zagreb je naš’ u drugom će krugu ‘dati doprinos da se Bandića ukloni s vlasti’

Foto: Zagreb je NAŠ / Facebook

Ušli su i u vijeća 15-ak gradskih četvrti i mjesnih odbora.

“Zagreb je naš!” je na izbore izašao u koaliciji s Novom ljevicom, ORaH-om, Radničkom frontom i strankom Za grad, a osim u Gradsku skupštinu, ušli su i u vijeća 15-ak gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Kazali su da će puhati za vrat svakoj političkoj opciji i neće im dati mira. Također, zalagat će se za sva rješenja o kojima su godinama govorili kao što su gospodarenje otpadom, javni prijevoz, vodoopskrba…

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika platforme Zagreb je naš, kazao je da je njegova koalicija na lokalnim izborima ostvarila značajan rezultat. Dodao je da će u drugom krugu doprinijeti uklanjaju Bandića s vlasti. Želja im je da kao nova politička platforma transformiraju Zagreb.

Što se tiče uspjeha koalicije, kazao je da je ipak riječ o novoj političkoj opciji koja je bez ikakve infrastrukture za tri mjeseca napravila kampanju te istaknuo da su lokalni izbori bili u sjeni nacionalnih zbivanja.

Također, Tomašević je najavio da će biti kritika velikim strankama, HDZ-u, SDP-u, HNS-u i HSLS-u, koje su proizvele problem Bandića, a kojeg je sada, kako tvrdi Tomašević, teško riješiti.

Dodao je da žele zauzeti mjesto na ljevici koje je do sada imao SDP, jer smatra da se ta stranka ne može nositi s izazovima suvremene ljevice.

“Fali im intelektualne energije, nije uopće jasan intelektualni smjer koji SDP zagovara”, istaknuo je Tomašević napomenuvši da je SDP odustao od vrijednosti suvremene ljevice kao što su društvena jednakost, ekološka održivost, rodna ravnopravnost i slični.

“Mi smo ta nova politička energija, od zelenog do lijevog, progresivne političke snage, popunit ćemo taj prostor i unijeti dinamiku na lijevoj sceni. Ovo je samo prvi korak, došlo je vrijeme za novu politiku. Imao političkih ambicija i nije isključeno ni sudjelovanje na nacionalnoj razini”, zaključio je Tomašević.

>>> Esih neće podržati Bandića, Mrak Taritaš u drugi krug bez potpore Sandre Švaljek


Komentari