ZABORAVAN? Davor Filipović kritizira Bandićeve odluke, a glasao je za njih

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović rekao je da se već četiri godine priprema za kandidaturu radom u Gradskoj skupštini, ali javnosti je slabo poznat.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kritizirao je Milana Bandića, osobito njegovo upravljanje financijama.

“U većini projekata koje je Bandić započeo stvorena je percepcija nepotizma i korupcije. To su stvari koje više nećemo gledati kad ja pobijedim na lokalnim izborima”, rekao je Filipović prilikom gostovanja u Nedjeljom u 2.

Filipović je u HDZ ušao 2014. godine i glasao u skladu s Bandićevim odlukama. Glasao je , primjerice, za odluku da se osnuje trgovačko društvo Blok Kvatrić koje će preuzeti zemljište i objekte nekadašnje tvornice Badel, vrijedne 155 milijuna kuna. Odlukom će više od polovice tvrtke pripasti privatnom investitoru, iako je riječ o zaštićenoj industrijskoj baštini.

Slično se dogodilo i s odlukom o prodaji triju veoma važnih objekata – Paromlina, Zagrepčanke i tvornice Gredelj. Filipović je glasao za njihovu prodaju privatnim investitorima.

S druge strane, nije prihvatio prijedlog opozicije da se projekt dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba prijavi za sufinanciranje EU sredstvima. Slično je bilo i kad se od Banduća zahtijevalo da izvijesti Skupštinu o prirodi poslovnih odnosa Grada Zagreba i C.I.O.S grupe koja se bavi gospodarenjem otpadom te da dostavi vijećnicima preslike svih ugovora sklopljenih između Grada i C.I.O.S-a te upravitelja Petra Pripuza, prenosi Telegram.


Komentari