VODITELJ DOBIO OTKAZ! Škoro o spotu s reperom Zizijem koji veliča nacizam: ‘Nisam pratio njegov raniji rad’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL, YouTube Screenshot

Čelnik Domovinskog pokreta i kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro u subotu je objavio pjesmu i spot u sklopu svoje kandidature u suradnji s reperom Zizijem. U spotu se izmjenjuju kadrovi diljem metropole od Medvedgrada do samog centra- U prvom planu je reper, a Škoro se uključuje u refrenu.

“Uz pomoć dragog Zizija, pretočio sam u pjesmu sve ono što osjećam prema Zagrebu, u kojem sam stvorio dom, obitelj i koji jako volim”, opisao je tada pjesmu Škoro.

No pjesma se vrlo brzo našla pod povećalom javnosti, a spot je na kraju i uklonjen. Uz repera Zvonimira Redžića vežu se razne kontroverze te on u svojim  ostalim pjesmama vrijeđa manjine i žene te ga se povezuje s ljudima koji veličaju nacizam.

Očigledno, Škoro u ovo nije dobro upućen zbog čega se više njegov duet sa Zizijem nigdje ne može pronaći. O cijeloj situaciji oglasio se i on sam.

“U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam pratio njegov raniji rad, niti sam razmišljao na način da bi u njegovom stvaralaštvu bilo nečega spornog. Sreli smo se sasvim slučajno i napravili smo zajednički odličnu pjesmu o Zagrebu koristeći dva glazbena žanra. Sama činjenica da se radi o mladom i talentiranom glazbeniku, ujedno i sinu hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata, za mene je bila dovoljna da mu pružim ruku suradnje. Također su mi rekli da je aktivan u humanitarnim akcijama u pomoći bolesnima, a bio je i na Banovini gdje je pomagao potrebitima nakon potresa. Domovinski pokret je razriješio dužnosti voditelja multimedije jer i na taj način želimo pokazati da će svatko, sukladno ovlastima snositi odgovornost na svim razinama”, priopćio je Škoro.


Komentari