(VIDEO) TOMAŠEVIĆ SE POHVALIO: Potpora mu stiže iz triju europskih gradova, evo odakle su mu poslane video snimke podrške

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Lokalni izbori samo što nisu stigli, a kandidati se bore za svaki glas. Međutim, Tomislav Tomašević u srijedu se pohvalio kako mu potpora stiže i iz Europe. Naime, gradonačelnici Budimpešte, Innsbrucka i Grenobla uputili su video podrške kandidatu zeleno-lijeve koalicije za njegovu kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, izvijestili su iz političke platforme Možemo!.

Gradonačelnik Budimpešte Gergely Karácsony u svojoj je podršci podsjetio kako Zagreb i Budimpešta nisu samo geografski blizu već su i gradovi prijatelji koje vežu mnoge poveznice, naglasivši koliko je važno da progresivna zelena agenda  osnaži poziciju u regiji i da zajedno djeluju s ciljem ostvarenja održive, demokratske budućnost.

Po njegovim riječima, politike za koje se zalaže Tomislav Tomašević, kao što su zeleni javni prijevoz i poticanje recikliranja, i za njega osobno predstavljaju ključna pitanja na kojima kao gradonačelnik radi te je pozvao Zagrepčane da svoj glas daju upravo tom kandidatu.

Gradonačelnik Innsbrucka Georg Willi, član zelene stranke, kaže kako je danas izazov pronaći pravi odgovor na klimatske promjene, a zelene promjene prvenstveno će se dogoditi u europskim gradovima. “Zato Zagreb treba  snažne zagovornike ovih promjena pod vodstvom Tomaševića kao gradonačelnika”, istaknuo je.

Gradonačelnik Grenobla Éric Piolle raduje se prilici da surađuje s Tomaševićem u mreži ekoloških gradova koji cvjetaju širom Europe – od Innsbrucka, Amsterdama i Bonna do Hannovera, kao i brojni gradovi Francuske.

Tomaševića prepoznaje kao dugogodišnjeg borca za okoliš koji već godinama s platformama Zagreb je NAŠ! i Možemo! radi na transparentnim politikama i uključivanju građana u oblikovanje svoga grada te “pokazuje stvarnu strast prema građankama i građanima Zagreba i zato ga iz godine u godinu podržava sve više i više ljudi.”

“Izborom Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba, Zagreb ima priliku pridružiti se sve brojnijim europskim metropolama kojima upravljaju progresivne zeleno-lijeve političke opcije, koje pokazuju važne iskorake u poboljšanju kvalitete života u gradovima vodeći računa o klimatskim promjenama i drugim izazovima 21. stoljeća”, zaključuje se u priopćenju.


Komentari