(VIDEO) PSIHIJATAR U BORBI ZA ZAGREB: Otkrio nam je koga bi vodio na ćevape, je li kao klinac bio nestašan, ali i planove za rodni grad

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Lokalni izbori sve su bliže, a borba za “prvu fotelju” metropole itekako je zanimljiva. Kandidata je puno, a svaki od njih nudi svoje vizije, razne planove i – obećanja. Kako bismo što bolje upoznali sve one koji žele doći na tron Zagreba, portal Zagreb.info pokrenuo je niz video serijala u kojima s njima razgovaramo, upoznajemo njihovu drugu stranu te saznajemo štošta. Ovog je puta naš sugovornik bio psihijatar i kandidat stranke “Agrameri”, Herman Vukušić, a što nam je sve otkrio – doznajte u nastavku.

Ovaj 55-godišnji Zagrepčanin proveo nas je kroz svoj kvart – Medveščak. “Ljudi su tu jako dobri i mirni, a moram izvojiti i slastičarnicu Jakšić koja je poznata po svojim agramerskim delicijama i ima dugogodišnju, višedesetljetnu tradiciju proizvodnje slastica. Prema tome, ako hoćete dobre kremšnite – dođite tu kod nas”, poručuje Vukušić, koji nam je otkrio i da je svojedobno napravio grafit na zidu jedne osnovne škole. Ipak, nije  se dobro proveo.

“Bio sam klinjo, furali smo se na film ‘Ratnici podzemlja’ i imali smo bande na Trešnjevci, gdje sam tada živio. Naša se zvala ‘Zločesti dečki iz Voltinog’, ali kada smo to napisali na zidu OŠ Rade Končar, ‘pobrao’ sam takve batine od staraca da mi više nikad nije palo na pamet raditi grafite. Zbog toga možda imam podsvjesno utisnuto mišljenje da se to ne bi trebalo raditi, ali umjetničke grafite apsolutno podržavam”, otkrio nam je.

Zanimalo nas je i s kime bi od protukandidata – podijelio ćevape, a s kime nikako. “S Tomaševićem, da ga malo bolje upoznam. Sigurno ih ne bih podijelio sa Škorom, jer on ima za ćevape”, rekao nam je Vukušić, a provjerili smo i koliko zna o rodnom gradu kojim bi htio “vladati”.

Pogledajte video:

Znao je tako gdje se nalazi Ilirska ulica, tko je briftreger, koja odredišta spaja “trojka”, ali i koje je godine Zagreb dobio tramvaj na konjsku vuču. Znao je i tko je napisao knjigu “Kneginja iz Petrinjske ulice”.

Saznali smo i koje su tri ključne promjene koje će, ako jednom postane gradonačelnik, napraviti u Zagrebu. “Moram se osvrnuti na situaciju u Zagrebu, za razliku od ostalih protukandidata i protukandidatkinja koji se ponašaju kao da epidemija nije dogodila. Prva stvar koju želim napraviti je naša ‘markica zdravlja’, koja će omogućiti svim imunima da se slobodno kreću, obilaze dućane i lokale te na taj način održavaju gospodarstvo, kako grada, tako i države. Druga stvar, sport je u Zagrebu uvijek bio važan, a sada je strahovito važan. U godinu dana pandemije, nama  su se djeca u prosjeku udebljala oko pet kilograma, i mi moramo otvoriti sport za sve građane, kako bismo sanirali neke, ako ne i većinu negativnih zdravstvenih posljedica pandemije. I treće, želim Zagreb učiniti centrom gejmerske IT industrije jer Zagreb za to već dugo im sve preduvjete”, rekao nam je Vukušić, a saznali smo i što misli ideji – tramvaja do Velike Gorice.

Pogledajte video:

“Svako prometno rješenje koje rješava gužvu na tom potezu je dobra ideja i to podržavamo”, priznao nam je, a saznali smo i što bi napravio s kompleksom Cibona.

“Tužno je gledati kako se kompleks uništavao – od prestolnice jednog velebnog školskog kluba do onoga što je danas. Znači, reanimirali bismo tamo poslovne sadržaje, ali, naravno, i sportsku dvoranu, u smjeru onoga što sam rekao – da je sport u Zagrebu danas iznimno važan”, govori.

Smatra i kako bi dječji vrtići u Zagrebu trebali biti besplatni, ali da ne valja davati nerealna obećanja, već ona u skladu s mogućnostima.

“Drage sugrađanke i sugrađani, pogotovo vi mlađi, 16. svibnja izađite na izbore, izaberite Agramere i zabrijte na Zagreb”, zaključuje Herman Vukušić.


Komentari