(VIDEO) Ovo su njegovi ljudi od povjerenja! Tomašević predstavio svoje kandidate za zamjenicu i zamjenika

Foto: Zagreb.info

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević predstavio je svoju kandidatkinju i kandidata za zamjenike gradonačelnika danas, 12. travnja, ispred zgrade gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića 1. Radi se o Danijeli Dolenec i Luki Korlaetu. Odmah na početku Tomašević je rekao kako smatra da će njih troje biti dobar tim. Uprava za grad 21. stoljeća, tako je opisao svoju ekipu.

Danijela Dolenec je izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i aktivistkinja posvećena borbi za društvenu jednakost, ekonomsku održivost i jačanje demokracije. Školovala se na London School of Economics, na federalnom institutu ETH u Zurichu i Sveučilištu Harvard. Dobitnica je Državne nagrade za znanost 2013. godine.

“Nije postojao program niti jasna vizija razvoja grada Zagreba”, rekla je Dolenec, no smatra kako je u petak, 9. travnja, kada je predstavljen program njihove platforme, tome došao kraj.

Zagreb naziva gradom neiskorištenih potencijala, zapuštenim te gradom koji nije u stanju odgovarati na ključne izazove današnjice, kao što su, prema Dolenec, klimatske promjene i starenje stanovništva.

Cijene stanovanja su ‘katastrofa’

Drugi Tomaševićev čovjek od povjerenja je Luka Korlaet koji je diplomirao i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu na temu socijalnog stanovanja.

Izvodi nastavu projektiranja stambenih zgrada na arhitektonskim fakultetima u Zagrebu i Osijeku i vodi grupu za stanovanje i urbanizam platforme Možemo! i Zagreb je naš.

Promoviranje urbanističke discipline, to je ono što je Korlaet izdvojio kao svoj cilj, također i usklađivanje interesa svih. Tvrdi kako je u programu ponuđen niz rješenja, od kratkoročnih do dugoročnih, koji bi život u gradu učinili kvalitetnijim.

Čišći, zeleniji i prometno protočniji grad za ovog su arhitekta niti vodilje. Izdvojio je i bolje gospodarenje resursima i stambenim fondom. Tvrdi kako je stanovanje u Zagrebu nepriuštivo i cijene za najam, kao i za prodaju su, prema njegovom mišljenju, previsoke, ali i neregulirane i nekontrolirane.

‘Mi ćemo ići njima, a ne oni nama’

Nakon izjava kandidata za zamjenike, na par novinarskih pitanja odgovorio je i kandidat za gradonačelnika. “Mi ćemo ići njima, a ne oni nama”, ovako glasi Tomaševićevo geslo kada su u pitanju stradali u potresu.

Pod tim misli kako neće građani morati dolaziti u prostore Grada da bi prijavili ili dobili nadoknade za štetu od potresa, već će službenici zaposleni u Gradu dolaziti kod njih i na taj im način pomagati.

Kada je riječ o postpotresnoj obnovi, ovaj kandidat tvrdi kako želi da sve bude obavljeno kvalitetno, a planira osnovati gradski fond za obnovu, što je najavio i u jučerašnjoj epizodi emisije Nedjeljom u 2.

Odustao od davanja otkaza

Tomašević je najavio i kako neće dijeliti otkaze, već će te iste ljude za koje su izmišljena radna mjesta premjestiti na ona radna mjesta koja su potrebna. Novinare je na današnjoj pressici zanimalo kako to planira izvršiti.

Kako su neki do sada tvrdili, a i još uvijek tvrde, u Gradskoj su upravi dijelom zaposleni tzv. ‘uhljebi’, pa je ostalo nejasno na koja će radna mjesta Tomašević premjestiti iste te nesposobne ljude, kako je do sada govorio.

Svi koji rade u Gradskoj upravi na to će biti ponosni, a neće se toga sramiti, zaključio je Tomašević.


Komentari