Vesna Škare Ožbolt obećava otvaranje Doma zdravlja u Lučkom, Bandić je navedeno ispunio u veljači

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Lokalni izbori opasno nam se približavaju, a tko će biti novi gradonačelnik Zagreba doznat ćemo 16. svibnja.

S obzirom na to da su svi kandidati već debelo zagazili u kampanju, obećanja je napretek. Jedno se posebno izdvojilo i to od strane Vesne Škare Ožbolt koja na izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja.

Podsjetimo, njezin program se našao pod povećalom javnosti jer je utvrđeno da su dijelovi kopirani od stranke Most. Škare Ožbolt se iz ove drame nekako izvukla kazavši da joj je netko podmetnuo, te da je žrtva hakera, a možda i nekog od njoj bliskih suradnika.

Ipak, još stvar “strši” u programu kandidatkinje. U rubrici #kvartovi, odnosno u podrubrici #volimnovizagreb, Škare-Ožbolt dala obećanje kako će otvoriti novi Dom zdravlja u Lučkom.

Iako je ideja pohvalna, ona je i realizirana u veljači ove godine. Pokojni gradonačelnik Milan Bandić nedugo prije svoje smrti je upravo u Lučkom otvorio novouređenu ambulantu. Pored ordinacija obiteljske medicine, u navedenom prostoru nalaze se i dvije dentalne ambulante, patronažna služba i prostor koji je predviđen za pedijatrijski odjel.

Škare Ožbolt za Jutarnji je objasnila kako je domena pokrenuta još prošle godine te su projekte za dio stranice #kvartovi volonteri iz gradskih četvrti unosili prije nego što je ambulanta otvorena. Dodaje i kako bi bilo bolje da se pitanja podstave aktualnoj obnašateljici dužnosti gradonačelnika Jeleni Pavičić Vukićević

“Mi bismo očekivali da suradnicu bivšega gradonačelnika pitate za kašnjenje od pet mjeseci, prije nego što uočite da stranice kvartova na našoj web stranici nismo ažurirali od početka godine, odnosno da smo ih samo nadopunjavali. Posebno joj ukazati na činjenicu da je riječ o ambulanti, a ne o Domu zdravlja, pa tako ambulanta nema ni pedijatrijski odjel te ostale neophodne sadržaje koje inače ima Dom zdravlja”, odgovor je iz ureda kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba.

Komentari