VELIKA OBEĆANJA! Klisović planira prenamijeniti bivšu tvornicu Sljeme i produljiti jednu važnu ulicu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

SDP-ov kandidat za gradonačelničku fotelju Zagreba, Joško Klisović ove subote je posjetio Sesvete, te otkrio što će mu biti prioritet u navedenom mjestu ako postane gradonačelnik metropole.

“Građane Sesveta muči prometna zagušenost i loša povezanost s drugim dijelovima grada. Zato ću kao gradonačelnik produljiti Branimirovu ulicu, to će biti visoko na listi mojih prioriteta”, izjavio je Klisović.

Najavio je i rekonstrukciju istočnoga ulaza u Zagreb radi smanjenja gužvi i prometnoga opterećenja, a smatra također kako je za rješenje problema prometa u Sesvetama bitna i denivelacija pruge.

“Sesvete su sada podijeljene na dva dijela koja međusobno ne mogu dovoljno dobro komunicirati, a željeznički su prijelazi toliko zagušeni da ljudi gube sate čekajući da prijeđu prugu”, upozorio je Klisović.

To, kako je rekao, planira promijeniti denivelacijom pruge na način da je se ili digne ili ukopa u zemlju, kako bi se grad spojio u funkcionalnu cjelinu.

Kao drugi najveći problem Sesveta, Klisović je izdvojio kanalizacijsku i vodovodnu mrežu. Smatra kako je neprihvatljivo da u 21. stoljeću više od 20 posto kućanstava nije prikopčano na vodovod, a 30 posto njih na kanalizacijsku mrežu.

Upozorio je kako brojna sesvetska kućanstva koja nisu spojena na kanalizacijsku mrežu imaju vlastite septičke jame ili izravno ispuštaju otpadne vode u sljemenske potoke koji se bez ikakvoga pročišćavanja ulijevaju u Savu, čime predstavljaju “ekološke bombe”. Pametnom izgradnjom urbanoga vodovodnog sustava to planira zaustaviti.

Klisović također smatra kako su u toj gradskoj četvrti potrebne nove i bolje javne usluge zbog povećanja broja stanovnika budući da, prema procjenama, u Sesvetama živi oko 100 tisuća ljudi. Oni, po njegovim riječima, moraju imati više od jednoga doma zdravlja, novi dom za starije osobe, te novu policijsku postaju i javnu vatrogasnu postrojbu.

Kao rješenje Klisović predlaže prenamjenu bivše tvornice Sljeme.

“Prostor bivše tvornice Sljeme vidim kao odličnu lokaciju za sve javne usluge koje Sesvetama nedostaju, a koje ću ja kao gradonačelnik dovesti građanima Sesveta”, poručio je.


Komentari