‘Većina mojih protukandidata su nastavak Bandićeve politike’ Klisović se obratio biračima uoči izborne šutnje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović pozvao je birače da u nedjelju izađu na izbore i biraju promjene. Također, uoči izborne šutnje poručio da je on taj kandidat te da nije bio povezan s Milanom Bandićem niti njegovom ortačkom mrežom.

Otvorio sam račun u banci za potrebe kampanje

“Ja sam jedini kandidat koji je, čim sam predstavljen kao kandidat, otvorio račun u banci za potrebe kampanje. Sve svoje račune sam otvoreno i transparentno prikazao. Kod mene nema raskoraka, dok kod drugih kandidata taj raskorak je evidentan u njihovim troškovima i onome što su prezentirali javnosti”, ustvrdio je.

Svi ostali su kontinuitet Bandićeve politike

Za većinu svojih protukandidata Klisović je rekao da su kontinuitet Bandićeve politike – od njegove zamjenice Jelene Pavičić Vukičević i sekundanata u Skupštini – Filipovića i HDZ-a do Škorine zamjenice Ane Lederer, koja je također poslušno dizala ruku za što je, dodao je, nagrađena i mjestom pročelnice Gradskog ureda za kulturu.

Mi ćemo zaustaviti pljačku u proračunu, pogodavanja i namještene natječaje. Građani žele komunalnu infrastrukturu, vrtiće, škole, domove zdravlje – to su naši prioriteti kada preuzmemo upravljanje gradom, poručio je Klisović.

Online riznica

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dina Vasić rekla je da će otvoriti transparentnu online Riznicu, u kojoj će građani moći vidjeti na što se troši njihov novac, a da potom idu na smanjenje prireza u dvije faze, prva s 18 na 15, a potom i druga s 15 na 12 posto. Time će se, kaže, osigurati bolja investicijska klima u Zagrebu.

Išli bi i na brzu naplatu svih dospjelih potraživanja i saniranja svih obveza prema dobavljačima. Broj pročelnika u Gradskoj upravi smanjili bi s 27 na 10.

Renato Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika, istaknuo je da Zagrebu ne treba kult ličnost, niti Bandić poslije Bandića nego realni ljudi s dignitetom.

Novca ima dovoljno

“Kada spriječimo odljeve novca koji su dosada bili putem zapošljavanja po “babi i stričevima” i putem plaćanja četki za wc 213, a ne 13 kuna, izgradnje žičare za 800 milijuna umjesto 300… tada će biti novca za ono što Zagrepčanima treba. Tada ćemo imati novac da sva djeca mogu ići u jednosmjensku nastavu, da svako dijete ima mjesto u vrtiću i hranu u njemu”, rekao je Petek.

Novca ima dovoljno ukoliko se njima upravlja odgovorno. Mi smo spremni preuzeti odgovornost za Zagreb, za normalan grad, otvoren i tolerantan, koji će pružiti ruku osobama s invaliditetom koji će imati jednaka prava kao i svi građani, grad u kojem će djeca imati pravo na obrazovanje, a odrasli pravo na mobilnost, javni prijevoz, poručio je Petek.


Komentari