‘Upišete u Google ‘Plenković nisam znao’ i dobijete 125.000 rezultata’ Tomašević bocnuo premijera

Foto: Srecko Niketic/Marko Prpic/PIXSELL

Aktualnim prijepodnevom, u kojemu 38 zastupnika postavlja pitanja članovima Vlade, Hrvatski sabor započeo je danas novu sjednicu koja će potrajati do sredine srpnja, ustavnog roka za redovno zasjedanje. Kao što to često biva, i ovog je puta bilo poprilično napeto, ali i zanimljivo.

Naime, zastupnik Tomislav Tomašević otkrio je premijeru da ga je guglao i da je puno rezultata uz njegovo ime sa sintagmom “ne znam”.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Jeste li vi premijer koji zna ili koji ne zna?” pitao ga je Tomašević. “Ako upišete u Google “Andrej Plenković nisam znao”, dobijete 125.000 rezultata. Ima nekih kultnih oko Kujundžićeve imovinske afere, pa o podmićivanju sudaca, o Kovačeviću, o HDZ-ovom gradonačelnku Požege Puljašiću, ali sigurno ste znali da je gradonačelnik Požege imao optužnicu DORH-a i unatoč tome ste ga stavili na listu za Sabor. Znate li da je kao volonter gradonačelnik Požege zaposlen bez natječaja u Domu zdravlja kao diplomirani ekonimost na mjestu vozača?”, dodao je Tomašević, a Plenković mu je odgovorio.

“Volio bih da znate o Zagrebu i proračunu kao naš kandidat Davor Filipović. Nisam znao da ste takav fan pa me guglate pa još s formulacijama, pa još izmišljate…. Nalik ste mi na Grbina koji je pravnik, ali ga je baš briga za zakon. Ja bih kao premijer trebao znati za tajne izvide koje rade policija i DORH? Ako smatrate da bi se time trebao baviti, onda imamo krupan problem u poimanju trodiobe vlasti i tajnosti izvida. Kročite smjerom koji je duboki offside. Ovo je nogometni offside koji pokazuje enormno neznanje. Nastavljate lijepiti etikete. Vaš problem i problem cijele ljevice je transformacija HDZ-a, to vas jako muči. Prvo vas muči poraz od 5. srpnja, Hajdaš Dončić se još noću budi i misli da  je dobio mandate, ali to je samo san. Sad ste vi, junaci društvenih mreža, pratili kako su vas oprali da ste dosadni, pospani, i sad ste se toliko uključili da je Raspudić išao sebi pisati povredu Poslovnika, to još nije viđeno. Zastupniče, škrte su vam te upadice o tome tko što zna”, započeo je Plenković.

Foto: Twitter

“Što se tiče Puljašića, on nije tu. Odmah mu je skinut imunitet i dao je ostavku na mjesto zastupnika. Neće biti kandidat za gradonačelnika. Muči vas transformacija jer mi svoje probleme čistimo, a pritom odbijamo najveću potporu ikad!””, rekao je premijer.

Tomašević mu je poručio: “Dobio sam više glasova i od predsjednika Sabora iako sam prvi put na parlamentarnim izborima, toliko o porazu. Niste odgovorili kolegici Benčić, niste odgovorili meni. Odlučili ste se za alibi kandidata, prst sudbine vas je zeznuo. Što znate ili ne, vidjet ćemo nakon tri godine koliko se broj rezultata za ‘Andrej Plenković ne zna’ povećao”. Tvrdnje ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba smo provjerili. Kada se u Google upiše “Andrej Plenković nisam znao”, servis izbaci 112.000 rezultata. Ipak, Tomašević nije bio daleko.

Komentari