‘U ovom zagrebačkom kvartu živi više od 50 tisuća stanovnika, a nemaju središnji trg. Kao da nemaju srce’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek upozorio je lošu komunalnu i prometnu infrastrukturu u Sesvetama. Za vrijeme obilaska tog kvarta upozorio je da je za vrijeme šest Bandićevih mandata kvart na istoku grada ostao potpuno zanemaren.

“Svi koji dođu u najmnogoljudniju i najveću gradsku četvrt vide da su Sesvete poslije šest Bandićevih mandata ostale sivo, istočno tranzitno područje nezasluženo slabije razvijeno, s lošijom komunalnom i prometnom infrastrukturom u odnosu na gradski prosjek”, rekao je Petek.

Istaknuo je da naselje s više od 50 tisuća stanovnika nema središnji trg, a istaknuo je i problem nedovršene Branimirove ulice te neizgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

Naselje bez trga je naselje bez srca. Sesvećani su se naslušali brojnih obećanja Milana Bandića i njegovih partnera iz HDZ-a, ali realizaciju ključnih projekata nisu doživjeli”, istaknuo je.

Pozvao je stanovnike Sesveta da na lokalnim izborima daju priliku novim ljudima s novim idejama koji će obnoviti Sesvete i od njih napraviti modernu gradsku četvrt.

“Vrijeme je za nas, nove ljude koji imamo ideje, volje i želje od Sesveta napraviti modernu, suvremenu gradsku četvrt po uzoru na najrazvijenije gradove Europe i svijeta”, poručio je.


Komentari