Tomislav Stojak stao pred HNK pa poručio: ‘Kultura, obrazovanje, znanost, mladi! Sve su to ključni segmenti koji moraju pokrenuti naš grad’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U utorak, 4. svibnja, Tomislav Stojak održao je konferenciju za medije kod Hrvatskog narodnog kazališta, a zajedno s predstavnicima Nezavisne liste govorio je o važnosti rada Gradske skupštine u budućem razvoju Zagreba.

“Današnju konferenciju za medije održavamo na trgu na kojem se nalaze ustanove i institucije koje su iznimno bitne za bolji Zagreb u budućnosti – nacionalno kazalište, Muzička akademija, Sveučilište! Dakle, kultura, obrazovanje, znanost, mladi! Sve su to ključni segmenti koji mogu i moraju pokrenuti naš grad i otrgnuti ga od silnih problema u kojima se nalazi. To su ključne teme, uz poduzetnike i obrtnike našeg grada koje gledamo kao partnere u budućem razvoju, te gradsku upravu i Zagrebački holding kao pravu, istinsku uslužnu djelatnost građanima, na kojima ćemo inzistirati u novom mandatu u Gradskoj skupštini i novoizabrani gradonačelnik morat će te teme staviti kao svoj prioritet, ukoliko želi našu podršku i suradnju za stvaranje boljeg Zagreba u budućnosti”, rekao je Stojak, predsjednik i nositelj Nezavisne liste za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

“Gradska skupština i kvalitetni gradski zastupnici, koji će svojim argumentiranim i konstruktivnim radom pridonijeti donošenju dobrih odluka, ključ su boljeg života građana Zagreba u budućnosti. Gradska skupština i zastupnici koji će se baviti konkretnim projektima i bitnim temama, koji će kontrolirati novoizabranog gradonačelnika i sprečavati loše odluke, koji će argumentima, a ne floskulama i ispraznim riječima, pridonositi kvalitetnijem odnosu prema Zagrepčanima, jedina su garancija da se mnogi nagomilani problemi u našem gradu mogu početi kvalitetno rješavati. U političkom životu Zagreba ne smije nam se više dogoditi da se bavimo besprizornim promjenama imena trgova i ulica, umjesto da gradimo moderan i bolji Zagreb. Za takvo gubljenje vremena kakvo je pokazano u posljednjem mandatu različitih partnera u Gradskoj skupštini nemamo više niti vremena, niti potrebe, niti si to možemo dozvoliti”, zaključuje Stojak.

Na konferenciji za medije govorio je i Robert Homen, kandidat na listi Nezavisne liste Tomislav Stojak za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, dugogodišnji dirigent Opere HNK, te profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Foto: T.Stojak

“Položaj kulture u Zagrebu mora se ojačati, ne samo financijski nakon pandemijske krize koja je dodatno urušila položaj svih djelatnika u kulturi, već i vraćanjem digniteta i jačanja njihovog statusa u društvu. Kao čovjek koji je cijeli svoj život posvetio odgoju mladih ljudi kroz obrazovanje i kulturu, svjestan sam važnosti koje one imaju za društvo u cjelini, a Zagreb mora biti predvodnik jačanja statusa kulture i svih kulturnjaka. Pred novu gradsku vlast kao zastupnici u Gradskoj skupštini kao prioritet stavit ćemo ispunjavanje našeg zahtjeva da je kultura pokretač razvoja Zagreba, te se prema tome takav status mora očitovati i u većem izdvajanju sredstava, kao i kvalitetnijem statusu svih djelatnika u kulturi”, istaknuo je Robert Homen.


Komentari